Uusia puunostajia Satakunnassa - UPM Metsä.

Ny virkesköpare i Satakunta

Mika Järri inledde sitt arbete på UPM:s skogsservicekontor i Kokemäki i februari. Han ansvarar för virkesuppköp i områdena Vittis, Kjulo och Säkylä.     ​
​Mika blev färdig skogsbruksingenjör vid Kymenlaakson ammattikorkeakoulu 2000. Efter sin examen var han anställd av skogsvårdsföreningen i drygt tio år. Arbetet som virkesköpare vid UPM i början av året började i högt tempo eftersom stormen på annandag jul slog till med full kraft i Mikas verksamhetsområde. De stormskadade områdena har hållit Mika och avverkningsmaskinerna sysselsatta hela vintern och våren. I de värst drabbade områdena motsvarar vindfällena upp till ett års avverkningsmängd.

Efter stormen har skogen nedsatt produktionsförmåga och en del områden måste förnyas i förtid. 
- För förnyelse av underproduktiva områden kan man under vissa förutsättningar få Kemera-stöd. Då får skogsägaren förnyelsematerialet och en del av arbetskostnaderna tillbaka. För att få Kemera-stöd krävs en förhandsplan för förnyelsen och arbetet kan inledas först efter att beslutet har godkänts. Vi hjälper också till både med förnyelsearbetet och ansökningarna, lovar Mika. 

Till Mikas familj hör fru och en son på 2½ år. Under den senaste tiden har Mikas fritid gått åt till att göra stormved i de egna skogarna, men när sommaren är här är det greyhound racing med de egna engelska vinthundarna som gäller.

Vid sidan om virkesaffärer hoppas Mika kunna betjäna skogsägarna i skogsvårdsarbeten och andra frågor som gäller skogen.  
- Livet går vidare efter stormen och skogarna växer. Jag hoppas att vi snart kan träffas för att diskutera normala virkesaffärer och skogsvårdsarbeten, säger Mika. 

Mika Järri är anträffbar på UPM:s skogsservicekontor i Kokemäki, adress Tulkkilantie 25. Du kan ta kontakt per e-post på adressen mika.jarri(at)upm.com eller telefon på numret 020 416 0336.  


Andra nya virkesköpare i Satakunta är Heli Kangasniemi i Björneborg och Jussi Vuorenpää i Raumo. Deras kontaktuppgifter hittar du i skogsexpertsökningen enligt ort eller namn.