Minun metsämuistoni - UPM Metsän kirjoituskilpailu

Skrivartävlingen med skogstema lockade fram rikligt med skogsminnen

​UPM Skogs skrivartävling Mina skogsminnen inspirerade ett stort antal finländare att skriva om sina skogsminnen. Tävlingen pågick på UPM Skogs webbtjänst skogsvärld.fi från mitten av mars till slutet av augusti.

​Texter skickades in av kvinnor och män i olika ålder och från olika delar av landet och till och med från utlandet. Bland skribenterna återfanns både skogsägare och människor som bara upplever att skogen är till exempel en viktig plats för avkoppling. Många texter behandlade skribenternas skogsrelaterade barndomsminnen och i ett flertal berättade skribenten om skogsarbete som gjorts med fadern. Bland texterna fanns också dikter.

- Det är fint att vi med hjälp av skrivartävlingen fick människor att fundera över sin relation till skogen och skriva om den. UPM Skog har i år varit synlig i televisionen och andra medier med kampanjen -Metsä jää jälkeesi, vars huvudbudskap är Tillsammans förverkligar vi din drömskog. Med hjälp av kampanjen har vi velat aktivera skogsägarna att fundera över behoven som rör den egna skogen och skogsinnehavet och tillsammans med UPM Skogs experter planera hur skogen kan skötas på bästa sätt, säger direktören för UPM Skogsaffärsverksamhet Sauli Brander.

På UPM Skogs webbtjänst skogsvärld.fi offentliggörs under hösten Mina skogsminnen-skrivartävlingens skörd. Vinnartexten publiceras i UPM Skogs tidning till kund- och intressegrupper, Metsän henki, i mitten av december.

Gå till skogsbiblioteket för att läsa Mina skogsminnen-skrivartävlingens skörd.