Ny skogsserviceexpert på Helsingforskontoret

Kimmo Laukkanen inledde sitt arbete som skogsserviceexpert på Helsingfors skogsservicekontor i början av oktober.  ​

​Kimmo har varit anställd vid Tehdaspuu, Schauman och UPM, vilket har gett honom mer än 25 års erfarenhet av skogsbranschen. Tack vare varierande arbetsuppgifter har Kimmo blivit en expert inom skogsbruk.

- Min första arbetsplats var Tehdaspuu i Nurmes där jag började 1986.  Jag arbetade som stämplingsplanerare, drivningsarbetsledare och inköps- och transportarbetsledare.  Därefter blev jag inköpsförman i Gräsviken. I fjol var jag med om att grunda ett nytt stadsskogsservicekontor i Villmanstrand, berättar Kimmo.

I sin nuvarande roll som skogsserviceexpert ansvarar Kimmo i första hand för att tillhandahålla skogstjänster för skogsägare som bor i huvudstadsregionen.  Till tjänsterna hör virkesinköp, försäljning av skogstjänster samt rådgivning. Oberoende av var skogarna finns får varje skogsägare sakkunnig service på UPM:s stadskontor.

- Jag vill tillämpa principen om ”en lucka”, dvs. att skogsägarna får alla skogliga tjänster de behöver på ett och samma ställe samt pålitlig och sakkunnig betjäning. Då blir det mycket lätt att sköta skogsärenden och jag kan hjälpa kunden att ta hand om skogen på ett helhetsbetonat sätt. 

Kimmo hälsar gamla och nya kunder varmt välkomna till kontoret.
- Tillsammans förverkligar vi din drömskog, lovar Kimmo. Kimmo är anträffbar på Helsingfors skogsservicekontor, Södra Esplanaden 2, vardagar kl. 9–15 och under övriga tider enligt överenskommelse. Per telefon är han anträffbar på numret 0204 160 001 eller 0400 341 993. E-postadressen är kimmo.laukkanen(at)upm.com. Det går också bra att lämna kontaktbegäran via www.skogsvärld.fi eller ringa skogsservicenumret 0204 16123.