Puumarkkinatieto

Ajankohtaiskatsaus

Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2017

Puumarkkinassa on edelleen jatkunut mainio vire; kauppoja on alkuvuonna tehty jopa 40 % enemmän kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin. Viime vuoden hyvästä yksityispuukaupan vauhdista on noustu noin 10 % korkeammalle tasolle. Puukauppamäärien kasvu on ollut UPM-vetoista.

Metsänomistaja-asiakkaillamme on nyt hyvä tilanne. Kaikkia puutavaralajeja käyttävä teollisuutemme tarvitsee tasaisena virtana suuret määrät puuta ympäri vuoden. Vakaa, hyvä puun hintataso turvaa rauhan tehdä metsän kuvan mukaisia puukauppoja hyvillä mielin. Metsän tuottoa voi hyödyntää ja samalla parantaa metsän tilaa – kasvukykyä ja elinvoimaa! Suuri joukko metsänomistajia on jo tarttunut tilaisuuteen, mutta edelleen on puukaupassa tilaa uusille kohteille.

Puukaupan yhteydessä on helppo sopia hakkuita seuraavista metsänhoitotöistä vaikkapa avaimet käteen -palveluna. Esimerkiksi UPM:n metsänuudistamisen palvelut helpottavat metsänomistajaa uuden metsän perustamisessa. Lannoituspalvelumme taas on vaivaton ja hyvin kannattava investointi kasvatusmetsiin. Oikein toteutetut metsänhoitotyöt edistävät keskeisesti metsien tuottokyvyn turvaamista.´

Tartu tilaisuuteen ja laita metsäsi hakkuita kaipaavat kohteet kasvukuntoon! Puukauppasi on yhteydenoton päässä.

KATSO PUUN HINNAT
Tutustu puun hinta -tilastoon

puukauppa-mielessa.jpg 

 

 Etelä-Suomi

 

Puuta käyttävät tehtaat
- Kymin sellutehdas Kouvolassa koivu- ja havukuitupuuta
- Kalson viilutehdas Kouvolassa kuusitukkia
- Seikun saha Porissa kuusitukkia
- Rauman paperitehdas Raumalla kuusikuitupuuta
- Rauman Biovoima Raumalla metsäenergiapuuta

”Tällä hetkellä meitä kiinnostavat erityisesti kuusitukkivaltaiset päätehakkuut. Lounaisen Suomen alueella kuusivaltaiset kesäkorjuukelpoiset harvennushakkuut ovat myös ostoslistalla. Kymin sellutehtaan laajennushanke on jo pitkällä, ja valmistuttuaan se lisää sekä koivu- että havukuitupuun tarvetta. Näitä puutavaralajeja sisältäviä leimikoita ja puueriä ostamme jatkuvasti tehtaan lähialueelta, ” kertoo aluejohtaja Matti Toivakainen. ”Kaikille puutavaralajeille on hyvä kysyntä, joten metsänomistajan kannattaa nyt ottaa aktiivisesti meihin yhteyttä niin puukauppa- kuin metsänhoitoasioissa.”

Lue lisää
Kymin sellutehtaasta
Seikun sahasta 

Katso video Kymin sellutehtaalle toimitettavan puun laatuvaatimuksista
 
KATSO PUUN HINNAT
Tutustu puun hinta -tilastoon
puukauppa-mielessa.jpg

 

 ITÄ-SUOMI

 

Puuta käyttävät laitokset
- Kaukaan saha Lappeenrannassa mäntytukkia
- Kaukaan paperitehdas Lappeenrannassa kuusikuitupuuta
- Kaukaan sellutehdas Lappeenrannassa koivu- ja havukuitupuuta
- Pelloksen vaneritehdas Mikkelissä kuusitukkia
- Savonlinnan vaneritehdas Savonlinnassa koivuvaneria
- Joensuun vaneritehdas Joensuussa koivutukkia
- Järvi-Suomen Voiman voimalaitokset metsäenergiapuuta

”Itä-Suomen alueella puukauppa käy vakaaseen tahtiin. Olemme kiinnostuneita erityisesti koivutukista, mutta teemme sopimuksia kaikista puutavaralajeista yhtiömme tehtaiden puutarpeiden täyttämiseksi,” sanoo aluejohtaja Esa Korhonen.
 
”Hyvä tilanne heijastuu positiivisesti koko ketjuun. Kun puusta on kysyntää, niin siitä hyötyvät metsänomistajat, korjuuketjun yrittäjät ja sitä kautta koko maakunta. UPM:n tuotteiden hyvä asiakaskysyntä näkyy myös kasvavana FSC®-puun tarpeena. FSC-sertifioitua puuta tarvitaan niin sellun, vanerin kuin sahatavaran ja paperin valmistukseen. Metsänomistajan kannattaa keskustella metsäasiakasvastaavan kanssa liittymisestä FSC-metsäsertifiointiryhmäämme (FSC C-109750), millä voi entisestään vahvistaa oman metsän arvoa.”
 

 

 

KATSO PUUN HINNAT
Tutustu puun hinta -tilastoon

puukauppa-mielessa.jpg 
 
 

 KESKI-SUOMI

 

Puuta käyttävät laitokset:
- Korkeakosken saha Juupajoella mäntytukkia
- Jyväskylän vaneritehdas Jyväskylässä kuusi- ja koivutukkia
- Jokilaakson paperitehtaat Jämsässä kuusikuitupuuta
- Jokilaakson ja Tervasaaren voimalaitokset Jämsässä ja Valkeakoskella metsäenergiapuuta

"Puukauppaa on tehty talven ja kevään aikana Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla vilkkaasti. Tämän hyvän kehityksen odotamme jatkuvan kesän aikana. Tehtaamme tarvitsevat jatkuvasti tuoretta ja laadukasta puuta, joten meillä on valmius sopia puukaupasta ja metsänhoitotöistä pidemmällekin eteenpäin. Kaikenlaiset kohteet sopivat tarpeisiimme nyt tai myöhemmin – puulle on siis hyvä kysyntä”, aluejohtaja Tero Nieminen kuvaa alueensa tilannetta.

”Metsäasiakasvastaaviamme kiinnostaa myös FSC®-sertifioitu puu ja he keskustelevat mielellään metsätilojen liittämisestä FSC-sertifiointiryhmäämme (FSC C-109750). FSC-sertifioitu pinta-ala kasvaa tasaisesti ja sertifioinnin vaikutuksia kannattaa tarkastella ennakkoluulottomasti asiantuntijamme avulla.”

Lue myös juttu Korkeakosken sahasta.

KATSO PUUN HINNAT
Tutustu puun hinta -tilastoon

puukauppa-mielessa.jpg
 

 Pohjanmaa

 

Puuta käyttävät tehtaat
- Pietarsaaren sellutehdas Pietarsaaressa havu- ja koivukuitupuu
- Alholman saha Pietarsaaressa mänty- ja kuusitukki
 
”Puukauppa on käynyt vireänä Pohjanmaalla kuten koko maassa. UPM:n sellutehdas ja saha Pietarsaaressa pyörivät hyvällä vauhdilla ja siten alueella on kysyntää niin tukille kuin kuidullekin,” kertoo aluejohtaja Janne Kiiliäinen.

”Turvemaiden ja harvennusten kesäaikainen korjuu on sellainen osa-alue, jossa on monin paikoin metsän hyvinvoinnin kannalta potentiaalia hakkuisiin. UPM:n henkilökunnan osaaminen yhdistettynä yrittäjiemme osaamiseen sekä näille hakkuukohteille suunniteltuun kalustoon ovat oikea vastaus näiden kohteiden hakkuutarpeisiin. Ottakaa meihin rohkeasti yhteyttä – asiantuntemuksemme ja palvelumme ovat teitä varten!”

”On hyvä muistaa, että metsänomistaminen ei ole vain puukauppaa, vaan myös aktiivista metsänhoitoa kaikissa metsän kiertokulun eri vaiheissa. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan voi turvautua asiantuntijan apuun. Tarjoamme metsänomistajille laajan valikoiman metsänhoitopalveluita ja neuvontaa.”

Lue myös jutut
- Alajärven paikallistiimistä
- Kauhavan metsäpalvelutoimistostamme

 
 

KATSO PUUN HINNAT
Tutustu puun hinta -tilastoon. ​

 

 KYSY LISÄÄ METSÄASIAKASVASTAAVALTA

 
Katso yhteystiedot tai soita 020 416 121. 
Voit lähettää myös yhteydenottopyynnön verkosta.

KATSO PUUN HINNAT

Tutustu  puun hinta -tilastoon.​​​