Metsämatkalta uusia näkökulmia metsänomistamiseen

Metsämatka on vuosittain vetänyt satoja metsänomistajia yhteen muutamaksi päiväksi kuulemaan ja kokemaan metsänomistamiseen liittyviä teemoja. Matkalla metsänomistajan on mahdollista saada  tärkeää tietoa juuri oman metsänomistamisen erilaisiin tilanteisiin luentojen, tietoiskujen ja retkien kautta, unohtamatta tutustumista toisen maan metsätalouteen ja -kulttuuriin.​
Tänä vuonna  perjantaista sunnuntaihin (18.-21.9.) kestänyt matka vei metsänomistajat Viron Pärnuun. Viikonlopun aikana kuultiin tietoiskuja mun muassa metsävarallisuudenhoidosta, metsätilan sukupolvenvaihdoksen vaihtoehdoista ja ajankohtaisista puumarkkina-aiheista. 

Sukupolvenvaihdokselle vaihtoehtoja 
Tietoiskuissa erityisesti sukupolvenvaihdos ja sen toteuttamisen vaihtoehdot kiinnostivat kuulijoita. Keskusteluissa nousi kuulijoilta pohdittavaksi miten saada myös nuoremmat sukupolvet kiinnostumaan ja osallistumaan metsänomistamiseen riittävän varhaisessa vaiheessa. Tähän lakipalveluiden asiantuntijat tarjosivat vaihtoehtoja. Sukupolvenvaihdoksen tekeminen riittävän varhain tai  yhteismetsään liittyminen tarjoavat nuoremmille polville vaihtoehdot tulevaisuudessa häämöttävään metsänomistamiseen. 

 "Jokainen sukupolvenvaihdos on aina erilainen, johon usein liittyy tunteita ja henkilökohtaisia arvoja", Heikki Kalvila korosti Onnistunut metsätilan sukupolvenvaihdos -tietoiskussaan. Metsänomistajan on hyvä ottaa keskusteluun mukaan ammattilainen, joka pystyy tarjoamaan jokaisen tilanteeseen sopivan ratkaisun ja tarjoamaan asiantuntijan osaamiseen sukupolvenvaihdostilanteen kiemuroihin.
 
Millainen on suomalaisen puun tulevaisuus?
vaneri-herrala.jpg
 
Mihin puuta käytetään on aihe, joka kiinnostaa aina metsänomistajia. UPM Vanerin tulevaisuus ja markkinat avasi vaneriliiketoiminnan maailmaa, johon olemme vanerin puunkäytössä menossa. Vanerista kehitellään jatkuvasti uusia ratkaisuja eri aloille kuten kuljetusväline- ja rakennusteollisuuteen. Yksi mielenkiintoinen käyttökohde koivuvanerille on nestekaasua kuljettavat jättimäiset LNG-alukset, johon koivuvaneri on erittäin haluttu materiaali. 
 
Sertifioidun puun käyttö vanerin valmistuksessa on loppukäyttäjille maailmalla on tärkeää ja asettaa myös suomalaiselle puulle sertifiointivaatimuksia. UPM:n WISA-vanerin ovat maailman markkinoilla erittäin arvostettuja. 
  
Puulle on kysyntää!
Ajankohtaista puumarkkinoilla on aina aihe, joka herättää kiinnostusta. Puumarkkinoiden terveiset metsänomistajalle ovat, että puulle on kysyntää. Kaikille puutavaralajeille löytyy käyttöä, tehtaasta riippuen.  

Matkalla oli mahdollisuus käydä myös tutustumassa Viron metsätalouteen vierailuilla muun muassa taimitarhalle ja puuterminaaliin.
 
Kaiken kaikkiaan matka oli ohjelman täyteinen ja erittäin informatiivinen, niin metsänomistajille kuin matkanjärjestäjillekin. Kiitämme lämpimästi kaikkia mukana olleita!
 

Tutustu!
Matkalla esillä olleita aiheita:
 
 


Lisää luettavaa