Talousilloista metsänomistajille vinkit metsän tuottoon ja metsäverotukseen!

Metsänomistajan talousillasta tukea hyviin metsänhoitopäätöksiin – tule mukaan!

​​​Minkälaisilla pinta-aloilla konekitkentä on kustannustehokas metsänhoitotapa? Voiko metsänhoitotyöt tehnyt yritys päivittää Metsään.fi -palveluun asiakkaansa mailla tekemänsä työt? Mikä on metsänomistajakohtainen metsävähennysoikeuden enimmäismäärä? 
Näihin ja moniin muihin visaisiin pulmiin vastattiin tämän vuoden ensimmäisessä Metsänomistajien talousillassa Biofore-talossa Helsingissä tiistaina 12. tammikuuta.​​


Tilaisuudessa käsiteltiin tuottoisaa metsänhoitoa ja metsäverotusta sekä vastattiin esille nouseviin kysymyksiin. Tilaisuuksia pidetään yhteensä 15 paikkakunnalla tammi- ja helmikuun aikana. Helsingissä paikalla oli niin kokeneempia kuin uusiakin metsänomistajia.

 
 
Tapio Honkanen on ollut metsänhoitotyössä nuorempana - oman metsän myötä aihe on tullut nyt ajankohtaiseksi. ”Olen hankkinut viime aikoina paljon tietoa yleisesti sieltä täältä ja tähän tapahtumaan osallistuminen on osa tiedonkeruutani. Puukauppoja en esimerkiksi ole koskaan itse tehnyt ja konkreettinen tietämys on tarpeen. Yksi ystäväni on alan ammattilainen ja kysynkin usein häneltä neuvoja. Metsään.fi on myös hyvä työväline. Sen avulla saa käsityksen eri kuvioista ja pystyy suunnittelemaan metsänhoitoa eteenpäin”, kertoo Tapio.

Mirja Heikkisen suvussa on pitkä historia metsätöistä. Mirja muistaa isoveljiensä Joukon ja Hannun olleen metsätöissä isänsä Armas Heikkisen sekä Leimu-hevosen kanssa. 5-vuotiasta Mirjaa ei uskallettu mukaan ottaa. Leimu saattoi vetää viittä suurta tukkia kerralla. ”Metsänhoito on muuttunut niistä ajoista. Omistamme nyt metsää yhdessä kolmen sisarukseni kanssa. Yhteisomistaminen ei ole aina täysin sopuisaa, mutta keskustelemalla asiat ovat aina selvinneet.” Metsässä tulee vietettyä myös vapaa aikaa. ”Siellä voi sienestää ja marjastaa, kerätä puolukat, vadelmat ja kantarellit talteen”, Mirja sanoo.

350_metsanomistajat_talousillassa.jpg
Tapio Honkanen ja Mirja Heikkinen hakivat talousillasta tukea hyviin metsänhoitopäätöksiin. 
Homma hanskassa!​
Kiitämme kaikkia Helsingin tilaisuuteen osallistuneita ja toivotamme tervetulleeksi 14 seuraavaan Metsänomistajan talousiltaan ympäri Suomen.
 

Vastaukset jutun alussa esitettyihin kysymyksiin ovat kyllä, 6 - 10 hehtaaria, ei ja enintään 60 prosenttia ostetun metsän hankintamenosta