Tuomme metsän kotiisi – kaupungissakin voi laittaa metsän kuntoon

​On tilanteita, joissa  oman metsän sijaintipaikkakunnalle ei ole mahdollista mennä hoitamaan metsäasioita. Sen takia ei kuitenkaan kannata jättää metsää hoitamatta, sillä siitä maksaa sekä metsäsi että lompakkosi. Metsäasioihin on mahdollista saada asiantuntijan neuvontaa ja apua omassa kotikaupungissasi.

Kaupungissa asuvan metsänomistajan ei kannata siirtää metsäasioiden hoitamista, vaikka itse ei metsässä pääsisikään käymään tai metsäasiat olisivat vieraita.

Nykyään on tarjolla paljon asiantuntijuutta ja palvelua, jotka helpottavat metsänomistajaa, oli mielessäsi sitten
- metsän tämän hetkinen arvo
- oman metsän tilanteen ja toimenpidetarpeiden kartoitus
- puukaupat
- metsänhoitotoimenpiteet
- tai muuten vain tiedon tarve.

Mistä kannattaa aloittaa?
Pääkaupunkiseudun metsäpalvelutoimiston Tony Ahti vinkkaa muutaman asian, mistä kannattaa aloittaa, mikäli oma metsä tai metsäinen tietämys on jäänyt hetkeksi huomiotta.

1. Sovi metsäpalvelutoimistolla metsäkäynnistä. Siinä kartoitetaan metsäammattilaisen toimesta metsäsi vointi ja mahdolliset kiireelliset toimenpiteet, joita siellä tulisi tehdä.  Käynnillä saatetaan löytää esimerkiksi yli-ikäinen kuusikko, joka vaatii pikaisia toimenpiteitä, joita ilman metsäsi arvo saattaa heikentyä. Oikea-aikaisilla toimenpiteillä voidaan säästää paljon euroja.

2. Metsäsi pysyy tuottavana ja hyväkuntoisena, kun kiireisimmät toimenpiteet otetaan tehtäväksi ensimmäisenä. Vai miten toimisit omakotitalon vuotavan katon kanssa? Korjaisitko ensin katon vai hankkisitko uuden keittiön? Siksi kannattaa myös metsässä toimia silloin kun siellä hoitotarvetta on.

3. Pitkäjänteisellä työllä säästetään euroja myös metsässä. Uudelleen perustetussa metsässä ensimmäisen kymmenenvuoden aikana luodaan tulevaisuuden tukkeja eli parasta mahdollista puuta mitä metsästä voi saada. Varhaistoimenpiteet on syytä tehdä ajallaan, mikäli mielii metsän arvon nousua.

Uusilla palvelupaketeillamme saat tarpeisiisi sopivat metsäpalvelut kätevästi yhdellä sopimisella.
Poikkea siis Helsingin keskustassa UPM:n uuden pääkonttorin kupeessa (Alvar Aallon katu 1) sijaitsevassa metsäpalvelutoimistossamme keskustelemassa siitä miten voisimme auttaa sinua!

Soita ja sovi tapaaminen 0204 16 0002 tai piipahda ilman ajanvarausta.

Uutta vahvistusta pääkaupunkiseudun metsäpalvelutoimistolla
Maaliskuun alussa Tony Ahti aloitti työnsä maaliskuun alussa kaupunkilaisten metsänomistajien metsäasioiden asiantuntijana Helsingin toimiston muun väen, Anneli Taavilan, Jouni Marttilan ja Markus Männistön  kanssa. Tony siirtyi metsäasiakasvastaavantehtävistä UPM:n Karkkilan Metsäpalvelutoimistolta pääkaupunkiseudun toimistolle. Tonylta löytyy metsäistä näkemystä  kenttäkokemuksena Karkkilan ja Rauman seudulta jo vuodesta 2010 lähtien.

UPM:llä on metsäpalvelutoimistoja ympäri Suomen lähes 120 paikkakunnalla, valitse niistä sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto, lähetä yhteydenottopyyntö tai soita 020 416 121.

Lue myös
Tutustu uusiin palvelutasoihin: UPM Reilu, UPM Oiva, UPM Uljas »
Tee metsälaskurilla metsän arvo -laskelma »
Testaa millainen metsänomistaja olet »
Katso video: Metsänomistamisen erilaiset tavoitteet »