​​Joko metsässäsi on puukaupan aika?

Hakkuut ovat osa hyvää metsänhoitoa, jolla varmistetaan metsien tuotto myös tulevaisuudessa. Oikea-aikaiset, suunnitelmalliset toimenpiteet johtavat taloudellisesti parhaaseen lopputulokseen.

Aktiivinen metsänhoito tuottaa
Oikea-aikainen hoito johtaa tutkitusti taloudellisesti parhaaseen lopputulokseen. Puukaupassa päätökset perustuvat liian paljon kantohintaan, jolla ei kuitenkaan ole pitkällä aikavälillä kovin suurta merkitystä. Muutaman vuoden kantohintatarkastelua tärkeämmäksi nousee se, että metsää hakataan ja hoidetaan aktiivisesti.

Oikea ajoitus pitää metsän tuottavana
Metsässä tarvittavat toimenpiteet tulee tehdä oikein ja ajallaan. Puukauppaa ei kannata lykätä, jos metsä vaatii hakkuuta. Kun metsä on päätehakkuuiässä, sen kasvu on pysähtynyt eikä metsä tuota enää. Iäkkäissä metsissä kasvaa myös sieni- ja hyönteistuhojen riski. Hakkuiden siirtäminen tulevaisuuteen aiheuttaa menetyksiä metsänomistajan tilipussiin.

Metsälaskurillamme voit tarkastella hoito- ja hakkuutoimenpiteiden vaikutusta taloudelliseen tuottoon ja selvittää mikä on paras ajoitus. Voit käyttää oman metsäsi puustotietoja tai valita metsääsi parhaiten kuvaavan mallimetsän. Tutustu metsälaskuriin

Näin puukauppa onnistuu
Puukauppa on hyvä aloittaa hakkuutarpeiden kartoituksella UPM:n metsäasiakasvastaavan kanssa. Lue lisää puukaupan vaiheista. Yhteistyössä luotettavan puunostajan kanssa puukauppa onnistuu.
Tarjoamme sinulle kattavat ja laadukkaat metsäpalvelut. Saat metsääsi puukaupan, metsäenergiapuun korjuun, metsänuudistamisen ja metsänhoidon työt yhdellä sopimisella. Ota yhteyttä omaan metsän asiantuntijaasi.