UPM Bonvesta -metsätilalaina on uusi tapa rahoittaa metsätilan osto

​UPM ja OP-Pohjola tuovat markkinoille uuden UPM Bonvesta  -metsätilalainan, joka tekee metsäomaisuuteen sijoittamisesta entistäkin helpompaa.

​UPM Bonvesta -metsätilan ostaminen on huoletonta. Myynnissä olevien metsätilojen hoitohistoria on tiedossa, tiloista on kattavat ja tarkat metsävaratiedot, ja puuntuotannon potentiaali on täysimääräisesti hyödynnettävissä. Tarvittaessa laaditaan kassavirta- ja arvonkehitysennuste, jossa määritellään metsätilojen tarvittavat hoitotyöt ja puunmyyntimahdollisuudet lähivuosien aikana.

Ostoon liittyvät rahoitusneuvottelut käydään ostajan valitsemassa osuuspankissa. Voidakseen hyödyntää metsätilalainaa on ostajan mainittava neuvotteluissa, että hän on ostamassa UPM Bonvesta -metsätilaa. Puukauppatulot ohjataan osuuspankkiin, ja erikseen sovittu osa niistä käytetään lainan lyhennyksiin. Yksi osa metsätilakaupan rahoitusta on OP:n metsävakuutus, jolla uusi metsänomistaja saa suojaa esimerkiksi myrskytuhojen varalta.

Metsätilan ostaja voi halutessaan tehdä UPM:n kanssa metsäpalvelusopimuksen, jolloin UPM hoitaa metsät ja hakkuut. Töitä johtavat samat metsäammattilaiset, jotka ovat huolehtineet metsätilasta jo UPM:n omistuksen aikana.

UPM on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja. UPM on myynyt UPM Bonvesta -rantatontteja jo yli 30 vuoden ajan ja metsätiloja reilun neljän vuoden ajan. Myytävät metsätilat sijaitsevat pääasiassa Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. UPM Bonvesta -metsätilat ja rantatontit löydät osoitteesta www.bonvesta.fi. Uusia myyntikohteita ilmoitetaan viikoittain.

Lue lisää UPM Bonvesta  -metsätilalainasta täältä.