tarrat

Kestävä metsätalous on tarrojenkin taustalla

​Vastuullisesti hankitut raaka-aineet, innovatiiviset tarrat ja ensiluokkainen palvelu ovat UPM Raflatacin tarratuotannon peruspilarit.

​UPM Raflatac valmistaa tarralaminaattia, jota käytetään hinta- ja tuote-etiketeissä esimerkiksi elintarvike- ja juomateollisuudessa, vähittäiskaupassa, logistiikassa, kosmetiikka- ja kodinhoitotuotteissa sekä lääketeollisuudessa. Tarrojen ensisijaisena tehtävänä voidaan pitää tuotetiedon ja muun informaation välittämistä, mutta tarraetiketit ovat myös tärkeä osa tuotteen identiteettiä.

UPM:n Biofore-ajattelun mukaisesti Raflatacin tuotannossa on panostettu raaka-ainetehokkuuteen ja materiaalien kierrätettävyyteen.

- Uskomme, että ekologisuus ja tehokkuus kulkevat käsi kädessä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi entistä tehokkaampaa materiaalien käyttöä ja uusia ohuempia tarramateriaaleja, kertoo UPM Raflatacin ympäristöjohtaja Robert Taylor.

UPM Raflatacille on myönnetty FSC®- ja PEFC™-sertifikaatit, jotka varmistavat, että paperipohjaisissa laminaateissa käytetty puukuitu tulee kestävästi hoidetuista metsistä Suomesta ja muualta.

- Globaalisti toimivat painotalot ja brändit ovat tarkkoja kestävyyskysymysten suhteen. Haluamme tarjota heille tuotteita, jotka ovat kestävän kehityksen mukaisia läpi koko niiden elinkaaren, Taylor sanoo.

Materiaalien kierrätystä ohjaava RafCycle-palvelukonsepti kierrättää tarralaminaatin elinkaaren aikana syntyvän jätteen uusiokäyttöön. Niin tuotannon sivutuotteet kuin asiakkaiden painojätteet ja etiketöinnin taustapaperit saadaan kierrätettyä yhtiön sisällä esimerkiksi raaka-aineeksi UPM ProFi –puumuovikomposiitille, josta valmistetaan muun muassa terassilautaa.

Kuluttaja voi löytää sertifioinnin ja jatkossa myös kierrätysketjun logon vaikkapa viinipullon etiketistä. Lisääntynyt ympäristötietoisuus on UPM:ssä otettu mahdollisuudeksi tehdä ”enemmän vähemmällä”. 

Lue koko artikkeli Metsän henki 2/2014 lehdestä.

Lisätietoja tarramateriaalien tuotannosta löydät UPM Raflatacin kotisivuilta.