Kemera-tukien maksatukset ja lisämyöntämisvaltuutus

​Lisämyöntämisvaltuutus Kemeraan varmistui – katso mitä se tarkoittaa käytännössä

​Ennen juhannusta varmistui, että Suomen metsäkeskus on saanut 30 miljoonaa euroa lisää myöntämisvaltuutta kestävän metsätalouden rahoitustukiin (Kemera) tälle vuodelle. Myöntämisvaltuus tälle vuodelle on nyt yhteensä 88 miljoonaa euroa.
Lisätuki ohjataan taimikonhoidon ja nuoren metsän hoidon työlajeihin. Tämä tarkoittaa, että metsäkeskus voi jatkaa 6.5. mennessä tehtyjen hakemusten hyväksymistä. Voimassa olevaan hakusulkuun myöntämisvaltuuden lisäraha ei nyt vaikuta. Tämä tarkoittaa, että uusia hakemuksia taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen työlajeihin ei edelleenkään voi tehdä.

’’Suunnitellut metsänhoitotyöt kannattaa tehdä viivyttelemättä’’, hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta kertoo.


’’Kemerassa on ollut paljon muutoksia lähiaikoina. On tukia sitten käytössä tai ei, on aivan varmaa, että metsää pitää hoitaa, jotta se tuottaa. Taimikonhoidon laiminlyömisestä johtuvat kasvutappiot ja nopeasti nousevat hoitokustannukset näkyvät pian. Siksi me UPM Metsässä suosittelemmekin hoitamaan metsää joka tapauksessa aina ajallaan’’, metsäpalveluiden tuotepäällikkö Elise Hovi sanoo.

Tutustu myös