UPM huomioi kelirikon puun korjuussa ja kuljetuksessa

​Pitkään jatkuneet yöpakkaset ja aurinkoiset päivät kuivattivat teitä ja haihduttivat lunta – monin paikoin säästyttiin pintakelirikolta.

Routa ei ole vielä sulanut teiden rungosta ja roudan sulamiseen menee vielä aikaa. Yksityisteillä on paljon painorajoituksia ja valtion teillä niitä on jonkin verran. Viimeisiä yöpakkasia hyödynnettiin puiden kuljettamisessa parempien teiden varsille. Puun kuljetuksessa teitä pyritään säästämään vaurioilta mahdollisimman paljon kelirikon aikana.

Huhtikuun puolivälin tienoilla yöpakkaset loppuivat ja lumi suli vauhdilla. Samaan aikaan jokien jäät lähtivät liikkeelle. Jäiden lähtö on nostanut veden Satakunnassa ja Pohjanmaalla monin paikoin teille. Isojakin teitä on ollut veden vallassa. Vettä valuu vielä paljon jokiin ja vesien pinnat eivät vielä ole laskussa. Ojien täyttyminen aiheuttaa ongelmia tulva-alueella.

Nyt kaivataan aurinkoisia ja tuulisia päiviä, jotta vesi pääsee haihtumaan ja routa sulaa teiltä.  Viime päivien kelit ovat olleet melko hyviä, vaikka sateita yhtenä päivänä oli. Roudan sulamista ei pysty tarkkaan ennustamaan – lähiviikkojen kelit ratkaisevat kelirikon keston.