taimikon varhaisperkaus

Kaipaako taimikkosi hoitoa?

​Nyt on aika tehdä kevätretki metsään ja käydä tarkastamassa taimikot. Selvitä yhdessä metsäasiantuntijamme kanssa, onko varhaishoidon tai taimikonhoidon aika. Samalla näet, ovatko hirvet tai myyrät tehneet talven aikana tuhojaan taimikossa.   
​Viljelytaimille pitää tarvittaessa antaa alkuvuosina kasvutilaa varhaisperkauksella, jossa ylimääräinen lehtipuusto poistetaan. Oikea-aikaisesti toteutettuna varhaisperkaus on kustannustehokasta ja tulokset palkitsevia – taimikko kasvaa tuottavana kohti varsinaista taimikon harvennusta. Jo muutaman vuoden viivästyminen varhaishoidossa aiheuttaa kasvutappiota, hidastaa työtä huomattavasti ja lisää kustannuksia.

Varsinainen taimikonhoito tehdään havupuilla 3-7 metrin pituudessa. Tällöin taimikko harvennetaan sopivaan tiheyteen ja poistetaan huonolaatuiset puut. Parhaat puuyksilöt saavat kasvutilaa ja taimikko kehittyy tuottavaksi nuoreksi kasvatusmetsäksi. Oikeaan aikaan ja huolella tehty taimikonhoito palkitsee metsänomistajan ensiharvennusvaiheessa.  
 
Miten taimikkoa tulisi hoitaa? Mikä on sopivin menetelmä taimikon hoitoon? Milloin on oikea aika tehdä varhaisperkaus tai taimikon harvennus?  Metsäasiantuntijoiltamme saat neuvot taimikkosi parhaaksi. Klikkaa yhteystietohakuun ja ota yhteyttä. Laitetaan yhdessä taimikot kuntoon!   Lue lisää UPM Taimikonhoitopalvelusta.

Katso videot taimikonhoidosta: 
Konekitkentä
Taimikonhoito