puun taimi

Istuta puu - me teemme niin 50 miljoonaa kertaa vuodessa

​UPM on kutsunut kevään aikana useita ryhmiä istuttamaan puita ja vierailemaan metsissä. Omat metsäammattilaisemme eri puolilla maailmaa istuttavat vuosittain noin 50 miljoonaa uutta puuta.
​Kansainvälisenä luonnon monimuotoisuuspäivänä 22.5. kerromme metsän ja puiden merkityksestä toiminnan merkeissä. Laukaalla, Pieksämäellä, Eurajoella ja Lopella järjestetyillä puunistutuspäivillä ja metsäretkillä tutustutaan muun muassa pottiputken toimintaan. Katso video metsänistutuksesta. Helsingissä Esplanadin puistossa metsäylioppilaat jakavat UPM:n Joroisten taimitarhan kuusentaimia.

- Puun taimi muistuttaa saajaansa kansainvälisestä metsien monimuotoisuuspäivästä sekä metsätalouden pitkäjänteisyydestä ja metsän uudistamisen tärkeydestä osana kestävää metsätaloutta, sanoo ympäristöjohtaja Timo Lehesvirta.

Metsäammattilaisemme ovat myös opastamassa koululaisia puunistutuksen saloihin useissa tapahtumissa. Espoossa Soukan esikoululaiset istuttivat UPM:n lahjoittamia puuntaimia ja Vantaan Simonkallion koululaiset tekivät puunistutusretken Karkkilaan. Joroisissa Kerisalon koulun oppilaat istuttavat ”puolen hehtaarin metsän” ja 29.5. järjestämme ENO-verkkokoulun kanssa tapahtuman Joensuussa.


Ota yhteyttä lähimpään UPM metsäasiakasvastaavaan kaikissa puunistutukseen ja metsänuudistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Yhteystiedot löydät kätevästi paikkakunnan tai henkilön nimellä.  
 

Kuvassa puumarkkina-asiantuntija Jarkko Leppimäki istuttamassa puuntaimia Valman ja Helmin kanssa Nokialla viime keväänä.