Tutustu hiili- ja lannoituslaskuriin

UPM Metsämaailmassa on julkaistu uusia mielenkiintoisia toiminnallisuuksia: lannoitus- ja hiililaskuri.Lannoituslaskurilla voit laskea lannoituksen kannattavuuden metsikkökuviollasi. Hiililaskuri puolestaan näyttää hiilioptimaalisen metsänkäsittelyn vaikutukset. Uudet toiminnallisuudet löytyvät Minun Metsäni -osion Metsälaskurista.

Lannoitusta pidetään metsätaloudessa oikein valituilla kohteilla erittäin kannattavana investointina. Nyt UPM Metsämaailman metsälaskurissa käyttäjä voi asiaa konkretisoida ja oman metsikkönsä puustotunnuksilla laskea, mikä on lannoituksen tuotto valitulla kohteella. Puustotunnusten puuttuessa saa suuntaa antavan tuloksen käyttämällä laskennassa omaa metsää kuvaavia valmiita mallimetsiä. Katso lisätietoa lannoituksesta metsäkirjastosta tai kysy UPM Metsänlannoituspalvelusta lähimmältä asiantuntijaltamme.

Metsälaskurin uudella hiilioptimoinnilla voi laskea hiilen kierron kannalta optimaalisen metsänkäsittelyn vaikutuksen metsän tuottoon ja hiilitunnuslukuihin. Laskennan tuloksena näytetään puun käytön hiilijalanjälkeä vähentävä vaikutus yhden puusukupolven kiertoajan yli, metsikkökuviolla ja hehtaaria kohti. Vertailukohtana käytetään keskimääräistä suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä. Hiilioptimointi vaikuttaa metsän kiertoaikaaan, mikä myös näytetään käyttäjälle laskennan tulossivulla. Metsä on hiilinielu – se sitoo ilmakehästä hiiltä itseensä. Havainnollista hiilen sitoutuminen koko kiertoajan aikana ja huomaa metsän erilaiset merkitykset!

Metsäkirjastossa voit lukea lisää hiilensidonnasta.

Siirry tästä Minun Metsäni -osion Metsälaskuriin ja sitä kautta tutustumaan uusiin lannoitus- ja hiililaskureihin.