Erilaiset tavoitteet metsänhoidon perusteena

​Oman metsän hoitaminen perustuu aina metsänomistajan näkemykseen siitä, mitä hän metsältään haluaa. Omaisuutta voi hoitaa painottamalla erilaisia tavoitteita, kuten esimerkiksi taloudellista tuottoa, virkistystä tai luonnonhoitoa. Toteutetaan yhdessä toiveidesi metsä.

​Metsänhoitotyöt suunnitellaan aina metsäomistajan tavoitteiden ja metsänhoitosuositusten mukaan. Erilaisten toimenpiteiden avulla metsänhoidossa voidaan painottaa esimerkiksi luonnonsuojelullisia arvoja tai vaikkapa pitää huolta virkistys- tai metsästysmahdollisuuksista. Nykyaikaiset ja monipuoliset menetelmät takaavat kullekin metsänomistajalle sopivimman metsänhoidon muodon.

Erilaiset metsänhoitotavoitteet eivät sulje toisiaan pois. Esimerkiksi talousmetsässä luontoarvojen korostettu huomioiminen vaikkapa arvokkaiden elinympäristöjen alueilla on täysin mahdollista. Metsää voidaan hoitaa myös esimerkiksi siten, että osa metsästä jätetään kokonaan luonnontilaiseksi.

Lue lisää ja katso video metsänomistamisen tavoitteista Metsäkirjastosta.

Hyvän metsänhoidon taustalla on toimenpiteiden huolellinen suunnittelu. Tavoitteet on parasta kirjata metsäasiantuntijan avustuksella metsäsuunnitelmaan, johon tehdään metsän tämänhetkisen tilan lisäksi suunnitelma tulevista metsänhoitotöistä. Samalla metsänomistajalla on mahdollisuus saada neuvoja alan asiantuntijoilta ja tehdä yhdessä heidän kanssaan päätökset oman metsänsä parhaaksi.

Lue lisää ja katso video metsäsuunnitelmasta Metsäkirjastosta.

Tutustu myös UPM:n monipuolisiin metsäpalveluihin ja pyydä tarjous puukaupasta tai metsänhoitotöistä tai ota yhteyttä omaan UPM:n metsäasiantuntijaasi.

Millaisen metsän sinä haluat?