UPM valmistelee oman PEFC-sertifiointiryhmän perustamista

​UPM laajentaa sertifiointipalvelutarjontaansa ja valmistelee oman PEFC™-ryhmäsertifikaatin käyttöönottoa vuoden 2014 aikana. Alkuvaiheessa tarjoamme ensisijaisesti Silva-metsänomistaja-asiakkaillemme mahdollisuutta hankkia kestävästä metsätaloudesta viestivä sertifikaatti UPM:n sertifiointiryhmän jäsenenä.
​Metsänomistajalle UPM:n PEFC-sertifiontiryhmään liittyminen on helppoa, turvallista, kustannustehokasta ja riskitöntä. UPM hoitaa sertifiointiin liittyvät hallinnolliset asiat metsänomistajan puolesta. Sertifikaattiin liittyneet saavat ajantasaisen tiedon sertifioinnissa tapahtuvista muutoksista ja voivat luottaa siihen, että metsien hoito ja käyttö ovat PEFC:n vaatimusten mukaista.

”Perustamalla oman PEFC-sertifiointiryhmän haluamme korostaa metsäsertifioinnin merkitystä ja lisätä omalla toiminnallamme PEFC: n arvostusta ja käyttöä”, sanoo UPM:n Pohjois-Euroopan metsäasioiden sidosryhmäjohtaja Pekka Rajala.  ”Haluamme, että PEFC-sertifiointi on jatkossakin oleellinen osa suomalaista metsätaloutta ja kansallista infraa.”

Lopputuoteasiakkaidemme puun alkuperälle asettamat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Yhdessä puun alkuperän hallintaketjun kanssa metsäsertifiointi osoittaa lopputuotteessa käytetyn raaka-aineen olevan peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Vuonna 2013 UPM:n tuotteissa käytetyn sertifioidun kuidun osuus oli globaalisti 80 prosenttia ja Suomen tehtailla 83 %.

Metsäasiakasvastaavamme kertovat lisää sertifiointipalveluistamme. Soita tai lähetä yhteydenottopyyntö. Oman metsäasiakasvastaavasi löydät kätevimmin yhteystiedot-sivulta.