UPM Yhteismetsä on huoletonta ja modernia metsänomistamista

​Moni suomalainen omistaa metsää, joka sijaitsee kaukana omasta asuinpaikasta. Metsän hoitaminen saattaa tällaisessa tapauksessa tuntua haastavalta velvollisuudelta. Usein omaan metsään liittyy kuitenkin muistoja ja tunnearvoa, joiden vuoksi metsästä ei mielellään luopuisi kokonaan. UPM tarjoaa ratkaisuksi helpon ja tuottavan UPM Yhteismetsä -palvelun.

​UPM Yhteismetsä on nykyaikainen metsänomistamisen muoto. Yhteismetsä koostuu suureksi metsäkokonaisuudeksi siihen liitetyistä metsätiloista. Yhteismetsiin voi liittää sekä pieniä että isoja tiloja. Yhteismetsä on oiva keino myös eheyttää pieneksi pirstaloitunutta tilarakennetta.

Osakkaaksi tuleminen käy helposti. Liittäessään metsäalueen yhteismetsään metsänomistaja saa liitettävän alueen arvoa vastaavan määrän yhteismetsän osuuksia. Näin metsänomistajasta tulee yhteismetsän osakas, eikä hänen tarvitse myydä metsäänsä pois.

Yhteismetsää hoitavat UPM:n ammattilaiset. He huolehtivat puuston tuottokunnosta metsäsuunnitelman mukaisesti. Kuten UPM:n tapoihin kuuluu, sertifioidaan metsä FSC-järjestelmän mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että yhteismetsiä käytetään ja hoidetaan taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset näkökulmat huomioiden.

Vaivaton ylläpitää ja aina kannattava

Osakkaille kertyy yhteismetsästä tuloja säännöllisesti ja vaivattomasti, sillä metsästä saatavat tuotot jaetaan ylijäämänä osakkaille vuosittain. Juridisesti yhteismetsä on osakkaistaan erillinen oikeushenkilö ja erillinen verovelvollinen. Sen verokanta on 28 prosenttia, eli 2-6 prosenttia matalempi kuin pääomatulon vero.

Metsätilan sukupolvenvaihdos on kätevä järjestää yhteismetsän avulla. Kun perintömetsä liitetään yhteismetsään, sitä ei tarvitse pilkkoa osiin, sillä yhteismetsän osuudet voidaan jakaa tasapuolisesti sukupolvenvaihdoksessa tai perinnönjaossa.

Kaikki tärkeä UPM Yhteismetsä -palveluun liittyvä tieto on nyt kerätty kattavaksi paketiksi uudelle UPM Yhteismetsä -sivustolle.

Käy lukemassa lisää yhteismetsän käytännöistä ja tutustu UPM:n neljän yhteismetsän tuottolaskelmiin. Sivustolta saat myös runsaasti lisätietoa siitä, miten voit liittää oman metsäsi osaksi UPM Yhteismetsää.

Nähdään yhteismetsässä!

Tutustu UPM Yhteismetsä -sivustoon »