Metsiemme harjukasveja - UPM Metsän luontojuliste

UPM Metsän uusi luontojuliste esittelee metsiemme harjukasveja

​UPM Metsä on julkaissut uuden julisteen ja siihen liittyvän opasvihkosen suositussa luontojulistesarjassaan. Aiheena on tällä kertaa metsiemme harjukasvit. 

​Harjuille on sopeutunut oma tyypillinen lajistonsa, joka on sopeutunut eri tavoin elinympäristöönsä. Erityisesti puut varjostavat harjukasveja ja mahdollistavat muiden metsälajien lisääntymisen harjulla, ja huonoina kilpailijoina harjulajien määrä vähenee. Harjuille tyypillisten putkilokasvien vähetessä myös niihin sitoutuneet hyönteiset vähenevät ja voivat lopulta kadota alueelta.

UPM on ollut aktiivisesti toteuttamassa harjulajien elinympäristöjen turvaamiseen liittyviä hankkeita yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Lue lisää UPM:n tekemistä hämeenkylmänkukan istutuksista osana harjuhanketta.

- Tavoitteena on löytää harjuille soveltuvia käytännöllisiä menetelmiä lajiston turvaamiseksi puustoa poistamalla ja maaperään kohdistuvilla käsittelyillä, tai käsittelyjä tekemättä. Tulokset ovat olleet lupaavia niin menetelmien kehityksen kuin aikaansaatujen tulosten valossa. Työtä on kuitenkin edelleen tehtävänä, kertoo UPM Metsän ympäristöpäällikkö Sami Oksa.

Metsiemme harjukasveja on jo 12. juliste UPM Metsän suositussa luontojulistesarjassa. Julisteen kuvat on piirtänyt Juha Ilkka.

Tutustu uuteen luontojulisteeseen ja opasvihkoseen pdf-muodossa. Voit noutaa julisteita ja opasvihkoja UPM:n metsäpalvelutoimistoista, joiden yhteystiedot löytyvät täältä

UPM Metsän aiempiin luontojulisteisiin ja niiden opasvihkosiin voit tutustua UPM Metsämaailman metsäkirjastossa - UPM Metsän julkaisut - julisteet.