Oikeisiin metsäalan töihin UPM Metsän kesätyöntekijänä

​UPM on tänäkin kesänä palkannut runsaasti nuoria erilaisiin metsäisiin työtehtäviin ympäri Suomea. UPM:n kesätyöntekijä on usein metsäalan korkeakouluopiskelija, mutta joukkoon mahtuu myös muiden alojen osaajia.

​Helsingin yliopistossa metsäteknologiaa opiskeleva Jaana Viinikainen on yksi UPM Metsän tämän kesän kesätyöntekijöistä. Jaanan työskentelypaikka sijaitsee Lappeenrannassa, UPM:n Kaukaan tehtaan läheisyydessä. Jaana tuurailee kesän ajan vakituisia korjuu- ja kuljetussuunnittelijoita.

- Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi korjuujäljen laadun tarkistusta maastossa, korjuutilien tekoa, leimikoiden valmistelua korjuuyrittäjille ja korjuuyrittäjien ohjeistusta. Ohjeistuksissa käydään läpi esimerkiksi sitä, mitä puulajia tarvitaan, kuinka paljon, ja mitkä tehtaat puuta tarvitsevat, Jaana kertoo kesäpestistään.

Jaana Viinikainen Metsän henki.JPG 

Jaana Viinikainen

- Kartoitin suomalaisia metsäalan yrityksiä, ja ykköstoiveeni oli saada työpaikka Lappeenrannasta. UPM tuntui siinä kohtaa oikein potentiaaliselta työnantajalta, joten päätin tarttua tilaisuuteen ja hakea kesätöihin. Operaatiopuoli kiinnosti minua eniten, joten kesätyö korjuu- ja kuljetussuunnittelun parissa vaikutti mielenkiintoiselta, Jaana perustelee.

- Tähän saakka kesä on vastannut kaikin tavoin odotuksiani. Olen päässyt tekemään niitä samoja metsäalan töitä, mitä vakituiset työntekijätkin tekevät. Samalla olen saanut uutta kokemusta ja näkemystä metsäalan työmahdollisuuksista, Jaana kertoo tyytyväisenä.

- Tunnen olevani oikealla alalla, voisin ehdottomasti tehdä näitä töitä pidempäänkin. Tarkoitukseni on syksyllä valmistua Helsingin yliopistosta metsänhoitajaksi, joten näin valmistumisen kynnyksellä on hyvä saada luotua kontakteja työelämään ja mahdollisiin tulevaisuuden työnantajiin, Jaana pohtii.