linjanraivaus

Töissä metsässä: esittelyssä projektivastaava

​UPM Metsän vuoden 2014 seinäkalenterin kuvituksen teemana on “Töissä Metsässä”. Esittelemme joka kuukausi kuukauden työn ja sen takana olevan UPM:n työntekijän.

​Maaliskuun henkilönä on Hanna-Leena Lepistö, joka työskentelee UPM Silvestan projektivastaavana.

Kysyimme Hanna-Leenalta muutaman kysymyksen, joihin hän vastasi seuraavasti:

Kuka olet ja millainen koulutus sinulla on?
Olen Hanna-Leena Lepistö ja koulutukseltani metsänhoitaja.

Mitä teet työksesi?
Olen UPM Silvestalla projektivastaavana. Vastaan sähkölinjojen pienpuuston raivauksista sekä vieri- ja reunavyöhykemetsien hakkuista koko Silvestan toimialueella.

Mitä tekee UPM Silvestan projektivastaava?
Työtehtäviini kuuluu sähkölinjojen raivauksiin ja hakkuisiin liittyvien urakoiden koordinointi. Käytännössä olen yhteyshenkilö maanomistajien, metsureiden, urakoitsijoiden ja sähköyhtiöiden välillä. Olen yhteydessä maanomistajiin mm. puukauppa- ja lupa-asioissa, otan vastaan maanomistajilta tulevan palautteen niin hyvässä kuin pahassakin, teen puukaupat linjoilta kertyvästä ainespuusta, ohjaan Silvestan metsureita ja urakoitsijoita linjatyömailla, sekä raportoin sähköyhtiöille töiden edistymisestä. Työpäiväni ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Lähes päivittäin tulee eteen useita erilaisia juoksevia asioita, jotka on hoidettava välittömästi.

Muita terveisiä, joita haluaisit metsänomistajille kertoa? 
Kun yleensä metsäammattilaiset kiinnittävät huomionsa metsien kuntoon ja pöllikasoihin, minä katselen kulkiessani sähkölinjoja ”sillä silmällä”. Työssäni onkin korostunut, miten tärkeää linjojen raivaukset ja vierimetsien hoito on, sillä sähköttä eläminen kovan tuulen seurauksena on nykypäivänä kiusallisen hankalaa. Sähkölinjat ja niiden hoito tuntuvat olevan tunteita nostattava puheenaihe, mutta minä toivoisin siitä huolimatta suopeaa suhtautumista siihen, mitä me ja sähköyhtiöt teemme. Sähkön toimitusvarmuuden turvaamiseksi ennaltaehkäisevä työ on avainasemassa, ja me UPM Silvestassa teemme parhaamme, että sähkö kulkee häiriöittä nyt ja tulevaisuudessa.

UPM Silvesta on metsätyöpalveluiden toteuttamiseen erikoistunut osa UPM:ää. Tutustu UPM Silvestan toimintaan.