Taaleritehdas osti metsää sijoittajille

​UPM ja Taaleritehdas ovat sopineet noin 6000 hehtaarin metsätilakaupasta ja samalla tehneet pitkäaikaisen puukauppa- ja metsähoitosopimuksen.

​Taaleritehtaan uusi pääomarahasto Taaleritehtaan Metsä on täysin uusi metsän omistamisen malli, jossa Taaleritehdas tarjoaa sijoittajille helpon ja vaivattoman tavan ostaa palan suomalaista metsää ja nauttia metsäomaisuuden säännöllisestä tuotosta. Taaleritehtaan Metsän nyt ostamien tilojen oikea-aikaisesta hoidosta vastaa rahaston metsäasiantuntija yhdessä UPM:n ammattilaisten kanssa.

UPM:ltä ostetut metsätilat ovat pääomarahaston ensimmäiset hankinnat. Taaleritehtaan Metsä tulee hankkimaan lisää metsätiloja omistukseensa. Sijoittajina pääomarahastossa on yksityisiä suomalaisia sijoittajia sekä institutionaalisia sijoittajia ja yhteisöjä.

- Sijoituskohteena metsä sopii hyvin suomalaiselle sijoittajalle. Kyseessä on konkreettinen omistus, joka hajauttaa hyvin sijoitussalkkuakin. Metsän tuotot eivät ole historiassa korreloineet muiden sijoitusluokkien, kuten osakkeiden tai korkojen, kanssa. Lisäksi metsä tarjoaa myös inflaatiosuojaa, koska puun hinta on seurannut inflaatiota, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

- Taaleritehtaan Metsä on uusi ja mielenkiintoinen tapa lisätä suomalaisten kiinnostusta metsään, metsän omistamiseen ja sen kestävään hyödyntämiseen. Se on myös UPM:n tavoitteena, ja siksi olemme mielellämme mukana tämän hankkeen mahdollistajana, sanoo johtaja Sauli Brander UPM:n metsäliiketoiminnasta.

 

Kiinnostaako oman metsätilan hankkiminen? Tutustu UPM Bonvestan runsaaseen metsätilatarjontaan bonvesta.fi. Talvietuna saat metsäpalveluetusetelin ostaessasi UPM Bonvesta metsätilan 31.3.2013 mennessä, etusi arvo on jopa 1500€.