Trendilaji suunnistaminen sopii kaikille

​Suunnistaminen on noussut trendilajiksi, jota kaikki voivat harrastaa. Lisäksi suunnistamistaidoista on hyötyä missä tahansa liikkuessa.
​Suunnistaminen helpottaa arjessa selviytymistä ja antaa mahdollisuuden virkistyä metsässä yksin tai yhdessä perheen kanssa. Mukavasti sekä henkistä että ruumiillista kuntoa koettelevana suunnistaminen on kokonaisvaltainen ja rentouttava elämys. Hyödyllinenkin, sillä siinä kunto kohoaa ja kansalaistaito karttuu!

Suunnistuksen erityispiirteisiin kuuluu, että se on hyvin tasa-arvoinen laji. Harvassa ovat ne harrastukset, joissa samaan tapahtumaan kokoontuvat niin maailman huiput, kuin kansalliset kilpasuunnistajat, jopa tavalliset kuntoilijat. Aloittamisen kynnys on matala ja jokainen pääsee helposti haastamaan itseänsä ja saamaan elämyksiä metsäluonnosta. 

Uskalla kokeilla suunnistusta! Katso paikallisen suunnistusseuran kuntorastikalenteria ja lähde rohkeasti kokeilemaan. Saatat yllättyä siitä, miten laji vie mukanaan; rastit löytyvät, joskus suoraan, joskus vähän mutkitellen. Ja aina jää parannettavaa, mikä kannustaa yrittämään ensi kerralla uudelleen.

Lue koko juttu suunnistamisesta ja  Metsäkirjastosta: Suunnistus – hyödyllinen jokamiehen taito ja blogiteksti Harrastuksena suunnistaminen.