Partiolaispeli metsänomistajaperheen testauksessa

​MobiMetsä on UPM:n ja Suomen Partiolaisten yhteistyössä kehittämä mobiilipeli. Pelissä opetellaan näkemään metsä monelta eri kantilta. Metsänomistajaperhe testasi peliä viikon, ja innostui. 
Metsänomistajaperhe testasi MobiMetsä-mobiilipeliä viikon mittaisen testijakson ajan. Peliä testasivat 7-, 11-, ja 13-vuotiaat lappeenrantalaisen Vesalehdon perheen lapset. Perheen äiti Satu Vesalehto kertoi testin päätteeksi, että pelaamisesta jäi perheelle hyvä tunnelma: "Peli vei mukanaan. Ennen pelaamista kaikki metsän mahdollisuudet eivät olleet tuttuja, ja peli opetti niitä lisää". Yksi opituista asioista oli esimerkiksi mitä puulajeja eri tuotteiden valmistamiseen käytetään. Lapset pitivät myös pelin ulkoasusta, ja jaksoivat hyvin pelata peliä koko testijakson ajan. 

UPM:n ja Suomen Partiolaisten kehittämän pelin tavoitteena on lasten ja nuorten metsäsuhteen vahvistaminen uudella tavalla. Pelissä perustetaan oma yritys, kasvatetaan puita omassa metsässä ja valmistetaan erilaisia puupohjaisia tuotteita omassa tehtaassa. Tuotteisiin voi myös kehittää erilaisia ominaisuuksia. Samalla tutustutaan esimerkiksi vastuullisuuteen, puulajeihin ja erilaisiin teknologioihin puupohjaisten tuotteiden valmistuksessa. 

"MobiMetsä on opettavainen peli, joka sai lapset vertailemaan tehtaidensa tuottoa ja pohtimaan miten saada raha riittämään kulloiseenkin tarpeeseen. Samalla he oppivat paljon suomalaisesta metsästä niin teollisuuden kuin metsänomistajankin näkökulmasta", Satu Vesalehto kommentoi. Plussaa sai myös se, että pelissä ei ole väkivaltaa, vaan se on turvallinen ja lapsia hyvin kiinnostava peli.

MobiMetsä on nyt beta-testausvaiheessa. Partiolaiset ovat jo aktiivisesti testanneet metsäpeliä ja nyt myös metsänomistajaperheet pääsivät mukaan pelin testaukseen. Testaajat ovat antaneet kehitysehdotuksia pelintekijöille, ja pelin lopullinen versio on tarkoitus julkaista kesän Roihu 2016 -partioleirille. Vesalehdon perheen lapset eivät itse ole osallistumassa leirille, mutta tuntevat sinne lähteviä. Perhe suositteleekin MobiMetsä-peliä osaksi leirin ohjelmaa. 

Lue myös:

Kaiken mitä tarvitsen työelämässä, opin metsässä »​
Evon metsiin nousee kesällä 17 000 partiolaisen kaupunki vapaaehtoisvoimin »
UPM ja Suomen Partiolaiset aloittavat yhteistyön - suunnitelmissa​ mobiilipeli metsästä ja sen eri näkökulmista lapsille ja nuorille »​