Paneutuminen FSC®:hen kannattaa

​Kevättalven aikana metsäasiakasvastaava Petri Miettinen ja Ulla ja Juha Kilpeläinen ovat sivunneet useaan otteeseen metsien FSC®-sertifiointia. Petri on kertonut, mitä hyötyä siitä olisi Kilpeläisille metsänomistajana, jos he päättäisivät siihen liittyä. Samalla on keskusteltu siitä, miten tärkeästä asiasta myös yhtiön kannalta on kyse.

​Huhtikuun lopulla istutaan Peräkilpelän tilalla Leppävirran Sahkarlahdessa tilan 1860-luvulla rakennetun päärakennuksen tuvassa. Kahvit on juotu ja päivänpolttavat asiat käyty läpi. Petri ottaa tietokoneensa esille ja alkaa tentata, auditoida Kilpeläisiä monenlaisista metsäomaisuuteen liittyvistä asioista. Käydään läpi muun muassa tilusten kalliot, metsäjyrkänteet, ranta-alueet ja avosuot.

”Petri kertoi meille havainnollisesti ja perin pohjin koko sertifiointiketjun ja silloin aukeni hiljalleen koko asia” kertoo Juha Kilpeläinen. ”Petrin vakuuttelujen jälkeen ajattelin, että mitäs tässä jahkaillaan, ollaan mukana hyvässä asiassa. Meidän on vaivatonta liittyä  FSC:hen, kun sertifikaatin vaatimat suojelupinta-alat löytyivät luontaisesti tilalla olevista kallioista, avosoista ja rantajyrkänteistä. Eikä tilusten alueilla ole käynnissä mitään kaavoitus- tai suojeluhankkeita”, Kilpeläinen jatkaa

Nyt asiassa on edetty siihen vaiheeseen, että Petri käy läpi liittymiseen kuuluvan kysymyssarjan läpi. Siinä käydään läpi kaikki sertifioinnin vaatimat asiat. Selvitetään perin pohjin, että kaikki on kunnossa ja edellytykset FSC-sopimuksen solmimiseen ovat olemassa. Kun kysymykset on käyty läpi ja mitään poikkeavaa ei havaita, allekirjoitetaan FSC-liittymissopimus.

Etuja puukaupassa

”Tämä sopimus näkyy jo seuraavassa puukaupassa” Petri kertoo ja tekee laskelman, mitä asia merkitsee esimerkiksi tuhannen motin puukaupassa.

Näin kului pari tuntia Peräkilpelän tilalla ja asiat tuli käytyä perusteellisesti läpi. Petri on tyytyväinen. ”FSC on tärkeä yhtiömme lopputuotteiden kaupankäynnille ja hyvä ratkaisu myös Kilpeläisille. On hyvä, kun voi osaltaan edistää hyvää asiaa.”

500_Petri-Miettinen-ja-Kilpeläiset_FSC.jpg
Metsäasiakasvastaava Petri Miettinen käy läpi FSC-sopimuksen sisältöä ja ehtoja Ulla ja Juha Kilpeläisen kanssa. Tilan vanhaemäntä Katri seuraa tilannetta taustalta. (Kuva Pertti Toivonen)

Teksti: Pertti Toivonen

Kysy lisää metsäasiakasvastaaviltamme joko asuinpaikkakunnaltasi tai metsäsi sijaintipaikkakunnalta

Katso yhteystiedot »
Lähetä yhteydenottopyyntö verkossa »
Soita numeroon 0204 16 121

 

Aiheeseen liittyvää
Jo yli 100 000 hehtaaria yksityismetsiä UPM:n FSC®-ryhmässä
Metsäsertifiointipalvelut