PEFC on aikaansaava ympäristöliike kirjoittaa Timo Lehesvirta

​Timo Lehesvirta, UPM:n kansainvälisistä metsäasioista vastaava johtaja, on kirjoittanut blogin PEFC on aikaansaava ympäristöliike, joka on julkaistu Metsäteollisuus ry:n verkkopalvelussa. Blogissaan Timo kuvaa kehitystä metsätaloudessa 1990-luvun lopusta, jolloin hän piti ensimmäiset ympäristökoulutukset UPM Metsän väelle.

Kehityksen taustalla on vahvasti Suomessa käyttöön otettu PEFC-sertifiointi kuten käy ilmi Gaia Consultigin juuri julkaistusta raportista: PEFC-sertifioinnin vaikutukset 2000- 2014

"Vaikka muutetut käytännöt näkyvät metsäluonnossa hitaasti, raportissa käytettyjen asiantuntijoiden mukaan PEFC:n positiiviset muutokset näkyvät jo nyt jopa joidenkin lajiryhmien uhanalaistumiskehityksessä. PEFC:n myötä metsiin jää vuosittain yli 500 000 kuutiota säästö- ja lahopuuta. Raportin tarkastelujaksona 2000 – 2014 tämä tarkoittaa 7 miljoonaa kuutiota. PEFC sisältää myös energiapuun korjuun ympäristöohjeet, mikä on erityisen tärkeä laista puuttuva kokonaisuus. Maininnan yksittäisestä velvoitteesta ansaitsee myös kulotus. PEFC:n myötä paloalueiden lajistolle syntyy uusia elinympäristöjä", Timo kirjoittaa  raporttiin viitaten.

Kysy lisää metsäsertifioinnista metsäasiakasvastaavaltamme. Yhteystiedot löytyvät palvelustamme tai voit soittaa myös numeroon 0204 16 121. Voit lähettää myös sähköisen yhteydenottopyynnön.