puukauppa

Näin teet onnistuneen puukaupan

​Joko metsässäsi on puukaupan aika? Hakkuut ovat osa hyvää metsänhoitoa, jolla varmistetaan metsien tuotto myös tulevaisuudessa. Oikea-aikaiset, suunnitelmalliset toimenpiteet johtavat taloudellisesti parhaaseen lopputulokseen. Yhteistyössä luotettavan puunostajan kanssa puukauppa onnistuu.   

Onnistunut puukauppa alkaa yhteydenotolla UPM metsäasiakasvastaavaan ja metsän hakkuutarpeiden kartoituksella. Allaolevien puukaupan vaiheiden lisäksi puukauppaan liittyy myös erilaisia lupia, ilmoituksia ja asiakirjoja, jotka hoituvat helpoiten ja varmimmin metsäasiakasvastaavasi tekeminä.  

Yhteydenotto UPM metsäasiakasvastaavaan
UPM:llä on tiheä ja osaava asiantuntijaverkosto, josta saat avun kaikkiin metsääsi liittyviin kysymyksiin. Voit valita metsäasiakasvastaavasi joko metsäsi sijaintipaikkakunnasta tai asuinpaikaltasi. Klikkaa yhteystietohakuun tai soita numeroon 0204 16121.

Metsäkäynti
Sovi metsäasiakasvastaavasi kanssa metsäkäynti, jonka yhteydessä kartoitetaan metsän hakkuu- ja hoitotoimenpidetarpeet. Metsänomistajan näkemys metsänsä tavoitetilasta on aina metsässä tapahtuvien toimenpiteiden lähtökohtana. Mukaan on hyvä ottaa mahdollinen metsäsuunnitelma, mutta sitä ilmankin puukaupassa päästään hyvään alkuun.  

Osto- ja myyntitarjous
Metsäkäynnin jälkeen metsäasiakasvastaavasi laatii ajankohtaiset toimenpide-ehdotukset ja laskelman puukauppatuloista. Ostotarjous on esitys puukaupasta, joka sisältää kuviokohtaiset hakkuuehdotukset hintoineen sekä mitta- ja laatuvaatimukset. Ostotarjous muuttuu sitovaksi metsänhakkuusopimuksella. 

Metsänhakkuusopimus
Metsänhakkuusopimuksessa sovitaan kaikista puukauppaan liittyvistä toimenpiteistä. Sopimukseen kirjataan mm. tarkat kohdetiedot, hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain määräarviot ja hinnat, mitta- ja laatuvaatimukset, energiapuun kerääminen sekä maksuaikataulu.

Hakkuun jälkeen
Pystykaupoissa hakkuun ja metsäkuljetuksen päätyttyä suoritetaan loppumittaus. Siinä todetaan toteutuneet hakkuumäärät puutavaralajeittain sekä kaupan arvo. Metsäasiantuntijasi laatii mittaustodistuksen hakkuu- ja lähikuljetustietojen perusteella. UPM tilittää puukauppatulot metsänomistajalle.


Ota yhteyttä metsäasiakasvastaavaasi.

Puukaupan vaiheet