​Pelintekijätiimi suunnittelukokouksessa vasemmalta oikealle: Tapani Juuti ja Satu Kivioja UPM:ltä, Tatu Laine, Tomi Kokkonen ja Linda Kokkonen NordicEdusta ja Jaakko Nippala Suomen Partiolaisista.

NordicEdu on UPM:n ja Suomen Partiolaisten mobiilipelin tekijä

​UPM ja Suomen Partiolaiset sopivat lokakuussa 2015 yhteistyöstä ja metsäisen mobiilipelin tuottamisesta partiolaisten käyttöön. Pelin toteutuksesta vastaa NordicEdu.

​”Haasteemme Slush-tapahtumassa marraskuussa kiinnosti useita pelialan yrityksiä”, UPM:n Puunhankinnan ja metsätalouden markkinointipäällikkö Paula Savonen iloitsee. ”Kokeneidenkin konkareiden joukosta erottui edukseen pieni turkulainen yritys NordicEdu. Yrityksen nuoresta iästä huolimatta heillä on laaja kokemus nuorille suunnattujen opetuspelien tekemisestä. Lisäksi pelin tekijöillä on itsellään vahva partiolaistausta, mikä helpottaa pelin tarkoituksen hahmottamista.”

”Peli on osa ensi kesänä järjestettävän Roihu-suurleirin valmistautumisvaihetta ja osaltaan aktivoi partiolaisten suurleirille osallistujia Roihun metsäteemaisen ohjelmalaakson koitoksiin”, kertoo Suomen Partiolaisten metsäkoordinaattori Jaakko Nippala. ”Tavoitteemme on, että peli on partiolaisten käytössä kevään aikana. Peli tukee myös erinomaisesti partiolaisten metsään liittyvän osaamisen kehittymistä.”

”Aloitimme pelin perusasioiden määrittelyn joulukuussa ja määrittelyt on tehty hyvässä yhteistyössä Suomen Partiolaisten ja UPM:n kanssa”, NordicEdun toimitusjohtaja Tomi Kokkonen toteaa.” Olemme kehittäneet vuosien mittaan eri toimijoille interaktiivisia opetusmateriaaleja. Tavoitteemme on, että tuotteemme ovat innostavia, helppokäyttöisiä ja visuaalisesti mieleenpainuvia. Sellaisen pelin haluamme tehdä myös partiolaisille.”

Pelin tavoitteena on houkutella lapsia ja nuoria tutkimaan metsää ja saada heidät kiinnostumaan sen eri lajeista sekä siitä, mitä kaikkea puusta voi tehdä. Mobiilisovellus on lapsille ja nuorille tuttu tapa oppia uutta. Sen hyödyntäminen ei ole paikkasidonnaista, se toimii yhtä lailla kadulla, kotona kuin metsässä.

”Pelin perusasioiden määrittely on opettanut koko projektiryhmällemme paljon uutta”, Paula Savonen sanoo. ”NordicEdun nuoret osaajat ovat haastaneet meitä UPM:läisiä avaamaan ja yksinkertaistamaan teollisuusjargoniamme, partiolaisten näkemys metsäteollisuustuotteiden kirjosta on laajentunut ja NordicEdulaisille metsä on avautunut uudesta näkökulmasta. Toivomme, että näin käy myös pelin käyttäjille aikanaan.”

Pelissä opittuja taitoja sekä metsien mahdollisuuksia pääsee ihmettelemään käytännössä ensi kesänä Suomen Partiolaisten Roihu-suurleirillä, joka järjestetään Evon suurleirialueella 20.-28.7. Leirille odotetaan jopa 15 000 osallistujaa Suomesta sekä ulkomailta. Ilmoittautuminen Roihulle on menossa ja paikan voi varmistaa 24.4.2016 saakka osoitteessa www.roihu2016.fi. Vielä ehtii mukaan!


Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Paula Savonen, UPM:n Puunhankinta ja metsätalous, puh. 0400 343 851
Metsäkoordinaattori Jaakko Nippala, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, puh. 040 451 9131
Toimitusjohtaja Tomi Kokkonen, NordicEdu, puh. 050 4300178

Tiedote 5.11.2015: UPM ja Suomen Partiolaiset aloittavat yhteistyön – suunnitelmissa mobiilipeli metsästä ja sen eri näkökulmista lapsille ja nuorille