metsäsuunnitelma

Miten hyödynnän metsäsuunnitelmaani?

​Oletpa sitten uusi metsänomistaja tai jo pitkään metsää omistanut, niin metsäsuunnitelma on sinulle käytännön käsikirja metsäomaisuutesi hallintaan. Siitä löydät vastaukset mitä ja milloin metsässäsi kannattaa tehdä. Se auttaa sinua ajoittamaan hakkuut ja hoitotoimet kokonaisuuden kannalta parhaalla tavalla.   

​UPM Metsäsuunnitelma laaditaan aina tavoitteidesi mukaiseksi ja sen avulla voit seurata tavoitteidesi toteutumista. Sen avulla muun muassa:

  • Tiedät metsäsi arvon, hoitotöiden tarpeen ja hakkuumahdollisuudet. Metsäsuunnitelma sisältää ehdotukset siitä, mitä seuraavan kymmenen vuoden aikana kullakin metsikkökuviolla tulisi tehdä. Suunnitelma on jaettu kahdeksi viisivuotiskaudeksi.
  • Voit ennakoida metsätalouden tuotot ja kustannukset. Näin voit ajoittaa menot ja tulot niin, että esimerkiksi hakkuutuloilla rahoitat hoitotoimia. 
  • Opit lisää metsäasioista ja tutustut omaan metsääsi. Metsäsuunnitelma sisältää muun muassa monenlaisia karttoja ja ilmakuvan metsästäsi. 
  • Saat käyttöösi myös verkkometsäsuunnitelman, jota voit käyttää aina kun olet internetin ulottuvilla. Jos käytät verkkosovellusta tabletilla maastossa, niin GPS-paikannus helpottaa oikeiden kohteiden löytämistä ja kuvioiden tunnistamista.
  • Voit lähettää verkkometsäsuunnitelman kautta havaintojasi metsäasiakasvastaavallesi ja kysyä neuvoa. Voit myös tallentaa sinne omia muistiinpanoja ja valokuvia metsästäsi. Me huolehdimme, että verkkometsäsuunnitelmasi pysyy ajan tasalla, eli päivitämme toteuttamamme hoito- ja hakkuutoimet puustotietoihin. 
  • Voit kirjata verkkometsäsuunnitelman metsävero-osioon metsätalouden tulot ja menot sekä lähettää kausiveroilmoituksen sähköisesti suoraan verottajalle.

Tutustu UPM Metsäsuunnitelmaan.

Metsäasiakasvastaavaltasi saat lisätietoja uuden metsäsuunnitelman laatimisesta tai vanhentuneen metsäsuunnitelman päivittämisestä. Ota yhteyttä, yhteystietomme löydät kätevästi paikkakunnan nimellä.