Miljoona miljoona tainta uusiin metsiin Joroisista

​UPM:n Joroisten taimitarhalla on menossa kiireaika: taimitoimitukset istutuskohteisiin pitää saada hoidettua täsmällisesti. Taimen kasvatus siemenestä sirkkataimeksi ja siitä edelleen ”pieneksi” puuksi on vienyt 1-1,5 vuotta. Nyt taimet kastellaan, laatu tarkistetaan vielä kerran ja laatulajitellut taimet pakataan huolellisesti rekan kontteihin kuljetusta varten.  Määränpäänä ovat maakuntien uudistamisalat ympäri Suomea.

​”Tuotamme miljoonia kuusentaimia vuodessa. Kaikki ne ovat kuitenkin meille yksilöitä ja kaikissa taimissa on käsityön leima. Toivomme näiden taimien kasvavan hyvin ja tuottavan iloa ja hyötyä metsänomistajille, joiden metsään ne on istutettu”, taimitarhapäällikkö Anne Immonen sanoo.

Pieni puun taimi on iso asia. Muun muassa se sitoo elämänsä aikana noin 1 000 kiloa hiiltä, ehkäisee ilmastonmuutosta ja tuottaa samalla puhdasta happea. Se suojaa maaperää, puhdistaa vettä ja pitää yllä kymmenien metsälajien elämää. Sen varaan on voitu rakentaa myös hyvinvointia. Kun jalostamme puuta hyödyllisiksi tuotteiksi, istutamme tilalle uuden puusukupolven. Tänäkin vuonna istuttamistamme uusista taimista saa alkunsa noin 50 miljoonaa uutta puuta UPM:n omiin ja asiakkaiden metsissä eri puolilla maailmaa.