Mikä on metsäsi arvo? Laske metsälaskurilla.

​Metsälaskuri on työkalu, joka havainnollisesti kertoo sinulle metsäsi puuston arvon ja hoitotoimenpiteiden oikean ajoituksen.

​Metsälaskuri kertoo sinulle arvion puuston arvosta, seuraavan suositeltavan hakkuun ja miten hakkuun ajoittaminen vaikuttaa kiertoajan kuluessa metsäsi tuottoon, lannoituksen vaikutuksen puuston tuottoon sekä eri toimenpiteiden vaikutuksen hiilen kiertoon.

Voit syöttää metsälaskuriin metsäsi tiedot esimerkiksi metsäsuunnitelmasta tai metsävaratiedosta (metsään.fi-palvelu). Vaihtoehtoisesti voit valita mallimetsän laskennan pohjaksi. 

 

1. Valitse ensin kasvuvaihe, joka kuvaa metsääsi. Onko metsäsi alle 20-vuotias taimikko, parhaillaan kiihtyvän kasvun vaiheessa oleva 20-40-vuotias vai yli 60-vuotta vanha metsikkö?   

 

 

 

2. Jos sinulla on käytettävässä tietoja puustosta, valitse "metsäsuunnitelma" ja syötä tiedot. Tässä vaiheessa voit myös valita metsääsi parhaiten kuvaavan mallimetsän esimerkiksi koivusekametsän. Tällöin laskuri antaa mallimetsän keskimääräiset puustotiedot, joita voit halutessasi tarkentaa. 

 

 

Jokainen metsä on yksilöllinen, joten metsälaskurin antamat tulokset ovat vain suuntaa antavia –mutta taatusti mielenkiintoisia. Tarkemman metsän arvion saat meiltä, ota yhteyttä metsäasiakasvastaavaasi.

Tutustu UPM Metsän arvioon»
Yhteystietomme löydät helposti täältä»