Metsäsuunnitelma on kattava oman metsäomaisuuden käsi- ja huoltokirja

​​Tuore metsäsuunnitelma antaa kokonaiskuvan metsäomaisuuden tilasta ja varmistaa toisaalta, ettei mikään kuvio pääse jäämään oman onnensa nojaan. Hoitotyöt on edullisinta toteuttaa, kun ne tehdään ajoissa, ja siten niistä saadaan paras hyöty.

Vuosien mittaan metsäsuunnitelma tuo metsänhoitoon jatkuvuutta ja ohjaa metsän kestävään käyttöön. Kun suunnitelman kymmenvuotiskausi on päättymässä, on aika tehdä maastotyöhön perustuva päivitys ja määritellä seuraavan kymmenvuotiskauden toimenpiteet. Näin suunnitelma pysyy tuoreena ja metsä säilyy tuottavana myös tuleville sukupolville. Metsänomistajasukupolven vaihtuessa metsäsuunnitelma on aivan ehdoton työkalu. Sen merkitys korostuu edelleen siinä tapauksessa, että uusi sukupolvi ei enää asu metsänsä lähellä.

Yhä useampi metsäomistaja hyödyntää metsänhoidossa verkkosovelluksia. Kumppanuusasiakkaille on tarjolla verkkometsäsuunnitelma, joka laajentaa perinteisen metsäsuunnitelman käyttömahdollisuuksia – sen tietoja ylläpidetään, sen kautta tavoittaa helposti asiantuntijan ja sitä voi käyttää aina kun on internetin ulottuvilla.

Lue lisää metsäsuunnitelmasta, miten se laaditaan ja mitä se sisältää Metsän henki -lehden numerosta 4/2014.

Tutustu myös UPM Metsäsuunnitelma -palveluun

Lisätietoja palvelustamme saat myös metsäasiakasvastaavaltamme. Löydät oma metsäasiakasvastaavasi helposti "Hae yhteyshenkilösi" -palvelustamme. Voit lähettää myös sähköisen yhteydenottopyynnön, joka ohjautuu omaa asuinpaikkaasi lähinnä olevalle metsäasiakasvastaavallemme.