metsä

Metsänomistajille kehitetään uusia sähköisiä palveluja

​Suomen metsäkeskus avasi marraskuussa metsänomistajille Metsään.fi-verkkopalvelun, jonka tarkoituksena on helpottaa omaan metsään liittyvää asiointia ja tarjota metsätilan tiedot metsänomistajan käyttöön. Jatkossa metsänomistaja voi antaa tilansa tiedot metsäpalveluja tarjoavien toimijoiden käyttöön.
​Metsään.fi –palvelun käyttöönoton toisessa vaiheessa syksyllä 2013 metsänomistaja voi antaa tilansa tiedot myös valitsemiensa kumppanien käyttöön ja/tai valtuuttaa valitsemansa toimijan siirtämään metsävaratietonsa toimijan omaan järjestelmään. Tämän jälkeen käyttöönoton kolmannessa vaiheessa palvelu mahdollistaa sähköisen viranomaisasioinnin Suomen metsäkeskukseen sekä työkohteiden välittämisen alueen toimijoille, jotka ovat palvelun käyttäjiä.

Metsään.fi-palvelusta löytyy alussa rajallisesti metsätilojen tietoja, mutta Suomen metsäkeskus tuottaa uutta metsävaratietoa noin 1,5 miljoonaa hehtaaria joka vuosi. Tämän lisäksi vanhoja, vuoden 2004 jälkeen inventoituja tietoja ajantasaistetaan palveluun sopivaksi. Suomen metsäkeskus lähettää metsänomistajalle tiedotteen, kun hänen metsätilansa tiedot ovat käytettävissä. Palvelua voi käyttää seitsemän vuorokautta ilmaiseksi, ja testikäytön jälkeen palvelu maksaa metsänomistajalle 60 €/vuosi.

- UPM:n kanta Metsään.fi palveluun on positiivinen - ajantasainen metsävaratieto hakkuu- ja hoitoesityksineen hyödyttää kaikkia. Palvelun avautuminen myös toimijoille mahdollisimman nopeasti on ensiarvoisen tärkeää, toteaa UPM Metsän metsäliiketoimintajohtaja Sauli Brander.

- Sähköiset palvelut ovat nykypäivää ja kannustamme kaikkia metsänomistajia hyödyntämään olemassa olevat palvelut mahdollisimman tehokkaasti. UPM kehittää jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja palveluita UPM Metsän verkkopalveluun UPM Metsämaailmaan ja pyrkii sitä kautta osaltaan tarjoamaan sähköistä asiointia arvostavalle metsänomistajalle monipuolisen ja hyödyllisen palvelukokonaisuuden, Brander lisää.