metsänomistajan syksy

Metsänomistajan syksy

​Syksy on oivallista aikaa tutustua omaan metsääsi. Sieni- ja marjaretkillä voit samalla kartoittaa metsänhoito- ja hakkuutarpeita.

Huolehdi syysistutuksista. Koneellinen metsänistutus onnistuu syyskuun loppuun saakka. Koneella istuttaen metsänviljelytyöt nopeutuvat, kun maanmuokkaus ja istuttaminen tehdään samanaikaisesti. Etuna on myös tasainen ja hyvä työn laatu. UPM:llä on koneellisen istutuksen edelläkävijä jo 20 vuoden kokemuksella. 

Käy heinäämässä taimikot. Nuorissa taimikoissa kannattaa käydä ennen lumen tuloa heinäntorjuntatöissä. Heinää voi poistaa taimen ympäriltä repimällä, niittämällä tai polkemalla maahan. 

Suunnittele ajoissa. Ota jo syksyllä yhteyttä UPM:n metsäasiakasvastaavaan ja keskustele metsänhoitotarpeista seuraavalle kesälle. Huomaathan, että taimet kevään metsänviljelyyn pitää tilata jo syksyllä.

Sovi puukaupoista. Selvitä metsäasiakasvastaavasi kanssa, onko metsässäsi hakkuun aika metsänhoidon näkökulmasta. Syksy on hyvää aikaa sopia puukaupoista. Lue kuinka onnistunut puukauppa sujuu vaihe vaiheelta. Muistathan, että hoidettu metsä kasvaa aina!

Paperiasiat sähköisesti verkkopalvelussa. Seuraa UPM Metsämaailman Minun metsäni –osiossa metsäsi hoidon edistymistä. UPM:n kanssa solmitut metsänhoitosopimukset ja puukaupan asiakirjat ovat yhdessä paikassa ja helposti hallittavissa. Voit hoitaa metsääsi sähköisesti milloin ja missä vain. Tilaa myös UPM Metsän sähköinen uutiskirje eMetsämaailma suoraan omaan sähköpostiosoitteeseesi.

Löydä oma UPM metsäasiakasvastaavasi joko asuinpaikkakunnaltasi tai metsäsi sijaintipaikasta. Klikkaa yhteystietohakuun.