metsänhoitotyöt UPM Metsäpalvelut

Metsänhoitoon kannattaa satsata

​Hoidettu metsä antaa parhaan tuoton. Mutta milloin ja miten taimikkoa tulisi hoitaa? Onko metsä lannoituksen tarpeessa? Ei huolta, metsänhoito on helppoa, sillä metsänhoidon asiantuntijamme ovat lähellä sinua. Heiltä saat neuvot metsäsi parhaaksi.

​Metsänhoitoon kannattaa satsata. Pitkässä juoksussa suunnitelmallisuus ja metsätöiden huolellinen toteutus oikeaan aikaan tuovat parhaan taloudellisen tuoton. Samalla metsäsi voi hyvin.

Metsäkäynti

Metsänomistajan on hyvä tehdä retki omaan metsään säännöllisin väliajoin ja tarkastaa metsänsä tila. Mukaan voit pyytää paikallisen metsäasiakasvastaavamme tai sopia, että asiantuntijamme käy metsässäsi puolestasi.

Metsäsuunnitelma

Jos metsästäsi on tehty metsäsuunnitelma, kannattaa se ottaa tapaamiseen mukaan. Metsäsuunnitelma on metsänhoidon käsikirja, josta löytyy tietoa metsän nykytilasta ja suositelluista toimenpiteistä. Jollei sinulla ole ajantasaista metsäsuunnitelmaa tai haluaisit päivittää suunnitelmaa tavoitteidesi mukaiseksi, ota meihin yhteyttä. 

Onko aika metsänhoitotöille?

Olisiko aika raivata taimikkoa tai harventamalla antaa puille lisää kasvutilaa? Saattaapa metsässä olla kasvunsa päättänyt metsikkökuvio, joka kannattaisi uudistaa virkeillä ja kasvuintoisilla taimilla. Uusi taimikko on hyvä saada kasvuun nopeasti uudistushakkuun jälkeen. Helpointa on, kun sovit metsänuudistamisesta jo puukaupan yhteydessä. Tällöin saat kätevästi yhdellä sopimisella maanmuokkauksen, laadukkaat taimet ja taimien istutuksen joko koneellisesti tai metsurityönä. Metsäasiakasvastaavasi neuvoo, mitkä ovat metsääsi parhaiten sopivat maanmuokkaus- ja viljelymenetelmät. Voit myös harkita, ottaisitko palvelupakettiin myös taimikon varhaisperkauksen 3-4 vuoden päästä istutuksesta. Tutustu metsäpalveluihimme. Metsänhoito on helppoa ja huoletonta, eikö vain?

Ota yhteyttä

Meiltä saat kaikki metsänhoitotyöt ammattitaidolla. Voit sopia yksittäisistä metsätöistä tai pitkäaikaisesta hoitosopimuksesta. Klikkaa yhteystietohakuun, josta löydät metsäasiakasvastaaviemme yhteystiedot joko paikkakunnan tai henkilön nimellä.   

Hoidettu metsä tuottaa tuloa ja iloa!

Katso videolta miten metsänhoitotyöt sujuvat:

Metsänistutus metsurityönä
Koneellinen puunistutus
Koneellinen kitkentä 
Taimikonhoito