Metsän henki 3/2014 on ilmestynyt

​Uusin metsänomistajille ja metsäisistä asioista kiinnostuneille suunnatun Metsän henki -lehtemme numero on postitettu asiakkaillemme ja muille lukijoillemme. Lehdessä kerromme muun muassa Keski-Suomen metsistä ja metsäteollisuudesta ja niiden merkityksestä niin paikallisesti, alueellisesti kuin myös koko Suomelle sekä teemme katsauksen puun monipuoliseen käyttöön Kaukaan tehdasintegraatissa Lappeenrannassa.

​Keski-Suomen ja Kaukaan lisäksi poikkeamme Heikki Porrin metsään Kokemäellä ja tutustumme hänen ja vaimonsa Riitan metsien hoito- ja käyttömietteisiin.

Osa metsäisten saarien hoitoa on hakkuu. Saarihakkuisiin voit tutustua sekä lehtemme sivuilla 26 – 28 ja myös katsomalla videon.

Vieraskynää on tällä kertaa käyttänyt tohtori Ernst F. Dochnal, joka kertoo, miksi suomalaismetsä on kiinnostava kohde ulkomaalaiselle sijoittajalle.

Metsä on työpaikka metsäasiantuntija Robert Lindqvistille. Hänen mietteisiinsä metsästä ja työstä voit lukea lehdestä suomeksi ja kuunnella videolta ruotsiksi.

Pääkirjoituksessa Pohjanmaan integraattialueen aluejohtaja Janne Seilo pohtii jo voimaan tulleiden ja uudistuvien lakien vaikutuksia metsänomistajalle. Lehdessä kerromme myös puukaupan vaiheista ja puukuljetusten suunnittelusta sekä myrskytuhoihin varautumisesta ja valotamme, millainen tuote vaneri on.

Lehti julkaistaan myös digiversiona. Lehden aikaisemmat numerot löytyvät tämän sivuston Metsän henki -osiosta

Seuraava Metsän henki ilmestyy joulukuussa 2014.