Tutustu monipuoliseen Metsäkirjastoon

​Tiedätkö, mikä on pottiputki, tai miksi metsäsuunnitelma on tärkeä? Kaipaatko vinkkejä halkopinon tekoon?

​Metsämaailman Metsäkirjastosta löydät kätevästi tietoa metsäasioista. Voit halutessasi selata tietoja kuvaesityksen kautta tai aihealueittain artikkelikirjaston avulla. Metsäkirjastosta löydät myös aakkosellisen Metsäsanaston. Metsäkirjastossa voit perehtyä metsänhoitoon, puukauppaan, metsänomistamiseen ja luontoon myös videoiden avulla.

Tiesitkö, että monet metsien eliölajit ovat riippuvaisia metsäpaloista, ja että kulotuksen tärkein tavoite on lisätä monimuotoisuutta metsissä? Tiesitkö sitä, että metsänomistajalla on oikeus saada tiettyihin metsänhoitotöihin valtion maksamaa Kemera-tukea? Metsäkirjastosta löydät paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä artikkeleita esimerkiksi Suomen luontaisista puulajeista, luonnosta ja ympäristöstä, metsänhoidosta, metsänomistamisesta sekä puukaupan vaiheista. Lue ja tutustu!

Metsäkirjaston lomavinkit

Kesälomaansa viettävien kannattaa tutustua Metsäkirjaston artikkelikirjaston Vapaa-aika-osioon, josta voi poimia vinkkejä kesäloman kotimaanmatkailua varten. Kuhmoisissa UPM:n mailla sijaitsevassa Pyhänpään metsässä voit ihailla 6000 vuoden takaisia kalliomaalauksia ja vierailla lapinrauniolla, joka on mitä ilmeisimmin esihistoriallinen hautapaikka. Retkeilijää taas kutsuu Kouvolan ja Mäntyharjun alueella sijaitseva Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsä, joilla on pitkät perinteet yhtenä Etelä-Suomen suosituimpana retkeilykohteena. Repoveden kansallispuisto perustettiin vuonna 2003 UPM:n lahjoitettua valtiolle 560 hehtaaria maata kansallispuiston perustamista varten. Lisää metsäisiä lomavinkkejä löydät Metsäkirjastosta.