Metsäblogissa uusi metsänomistaja kehottaa tarttumaan uusiin haasteisiin

​Metsistään aidosti innostunut Sauli Luostarinen antaa vinkkejä muillekin uusille metsänomistajille.

​Sauli Luostarisesta tuli metsänomistaja syksyllä 2015, kun Heinävedellä sijaitsevat suvun metsät siirtyivät sukupolvenvaihdoksessa hänen ja siskonsa omistukseen.     

”Alusta asti oli selvää, että metsäomaisuutta emme myy. Siitä olimme siskoni kanssa yhtä mieltä. Mitäs sitten? Kaivoin isäni kaapista esiin vanhan metsätaloussuunnitelman. Tutkiskelin karttoja, kuvioita ja aloin pikkuhiljaa päästä kärryille”, kertoo Sauli Luostarinen.

”Uskalla tarttua uusiin haasteisiin rohkeasti. Opit koko ajan ja tutustut uusiin ihmisiin. Tämä avaa ajatuksia ihan uudella tavalla. Myös jaksaminen omassa päivätyössä paranee, kun teet itse jotakin metsässäsi. Ulkoilma tekee ihmeitä, näkee kättensä jäljen ja normityöstä tuleva stressi ja kyllästyminen vähenevät. Ainakin minulle on nyt käynyt niin!”

Lue koko blogiteksti»

Sauli Luostarisen (kuvassa vasemmalla) mukana maastossa ja apuna metsäasioissa ovat olleet blogin kirjoittaja metsäasiantuntija Pertti E. Toivanen sekä metsäasiantuntija Timo Vesanen Leppävirran metsäpalvelutoimistolta (kuvassa oikealla).

Tutustu myös uuden metsänomistajan omaan verkkosivustoon uusimetsanomistaja.fi