Koululähettiläänä oppii itsekin uutta

​​Metsäteollisuus ry:n organisoima Metsälähettiläs-kampanja on ollut metsälähettiläille oiva tilaisuus kurkistaa nykykoululaisten ajatusmaailmaan ja oppimisympäristöön. Oppilaille se on tilaisuus kuulla, mitä metsäteollisuudessa tapahtuu ja millaisia työpaikkoja se tarjoaa. ​

Eri metsäteollisuusyritysten vapaaehtoiset metsälähettiläät ovat syksyn aikana vierailleet noin 300 koulussa eri puolella Suomea. UPMläisiä heistä oli noin 60 ja moni heistä piti esityksen saman päivän aikana usealle luokalle. Ennätys lienee UPM:n Puunhankinnan ja metsätalouden yksityispuumarkkinapäällikkö Panu Kärkkäisen käynti Loimaalle, missä esityksen kuuli seitsämän ysiluokkaa.

"Nuoret olivat kiinnostuneita ja kyselivät asioista", Panu kertoi Loimaan vierailusta. "Metsät ja metsätalous kiinnostivat erityisesti. Myös siitä puhuttiin, miksi metsiä käytetään ja miten talousmetsissä huolehditaan metsien monimuotoisuudesta."

Kampanja on näkynyt myös mediassa. Muun muassa Maaselkä-lehti kirjoitti UPM:n puumarkkina-asiantuntija Mikael Bäckmanin vierailusta Haapajärven koululla ja Maaseudun tulevaisuus raportoi hänen käynnistään Merijärven Koivupuhdon koululla. UPM:n taimitarhan tuotantoesimies Henna Höglund vieraili Joroisissa Kirkonkylän koululla ja Joroisten Lehti kirjoitti siitä laajan artikkelin.

UPM:n Puunhankinnan ja metsätalouden viestintäpäällikön Aili Piirosen vierailusta Sammonlahden koululle Lappeenrannassa voit lukea Metsämaailman blogista "Kurkistus 9-luokkalaisten maailmaan metsälähettiläänä".

Lue lisää kampanjasta

Metsäteollisuus jalkautuu laajalle koulukiertueelle, Metsäteollisuus ry:n tiedote 23.9.2015
www.metsapuhuu.fi