koivutukki

Koivulle on kysyntää

​Pyrimme täyttämään tehtaidemme koivutukin tarpeen ensisijaisesti kotimaisella puulla. Jos metsässäsi on koivuisia kohteita, kannattaa olla yhteydessä paikalliseen metsäasiakasvastaavaamme.

Viime vuosina koivuvanerin tuotantoa on tehostettu UPM:n Savonlinnan, Jyväskylän ja Joensuun tehtailla. Koivuvaneria käytetään tuotteissa, joissa vaaditaan erityistä lujuutta sekä kaunista ja sileää pintaa. Merkittävimmät koivuvanerin käyttökohteet ovat kuljetusvälineissä, kaasutankkereiden säiliöiden eristeinä ja huonekaluteollisuudessa.

Hyvälaatuiselle vanerikoivulle on kysyntää etenkin Keski- ja Itä-Suomessa ja myös Etelä-Suomessa.

- Koivikko voi saavuttaa päätehakkuuiän 50-60-vuotiaana, jolloin takana on jo kaksi harvennuskertaa. Koivikossa aktiivinen metsänhoito on erittäin kannattava sijoitus, joka takaa hyvälaatuista vaneritukkia ja paremman taloudellisen tuoton. Paikalliset metsäasiakasvastaavamme antavat asiantuntevat neuvot niin koivun kasvatukseen kuin onnistuneeseen puukauppaan, opastaa puumarkkina-asiantuntija Tomi Närhi Itä-Suomen integraattialueelta.

Vanerikoivusta kannattaa keskustella oman metsäasiantuntijasi kanssa - klikkaa yhteystietohakuun tai jätä yhteydenottopyyntö.  

Tutustu myös näihin

Ostamme kaikkia puutavaralajeja

Puukaupan ajankohtaiskatsaus

www.wisa.fi