käpyjen keräys

Käpyjä kerätään taimituotantoon

​Tänä vuonna on hyvä kuusen siemenvuosi. Joroisten taimitarha on hankkinut käpyjä kerätäkseen niistä siemeniä uusien taimien kasvatusta varten. UPM on kiinnostunut keräämään kuusen käpyjä myös hyvistä yksityismetsänomistajien päätehakkuukuusikoista koko maassa ja lisäksi männyn käpyjä Kainuusta.
​Hyvää kävyn keruuaika on lokakuun puolesta välistä helmikuun loppuun. Parhaat siemenet saadaan hyvälaatuisista kuusikoista ja terveistä kävyistä. Kohdevalinta on sen vuoksi tärkeä.

- On muistettava, että käpyjen keruu on valvottua ja luvanvaraista toimintaa. Maanomistajan kirjallisen luvan lisäksi keruusta tehdään ilmoitus Eviralle, joka valvoo keruutoimintaa. Ilmoitus on edellytys kävyistä saatavien siementen käytölle, kertoo tuotantoesimies Henna Höglund Joroisten taimitarhalta.

UPM:n käpyjä keräävät pääsääntöisesti UPM Silvestan metsurit. Ota yhteyttä omaan metsäasiakasvastaavaasi ja kysy käpyjen keräyksestä alueellasi. Yhteystiedot löydät kätevästi paikkakunnan tai henkilön nimen avulla – klikkaa yhteystietohakuun.