Kaiken mitä tarvitsen työelämässä, opin metsässä

​Partio on iät ja ajat synnyttänyt osaamista - nyt on aika näyttää se myös muille! Suurleirin eri osa-alueet tarjoavat monipuolisen ja monialaisen oppimiskentän, jossa pääsee turvallisesti oppimaan uutta ja kehittämään omaa osaamistaan. Leirillä työskentelee esimerkiksi insinöörejä, arkkitehteja, lääkäreitä, hoitajia, kokkeja, kaupallisen alan ammattilaisia tai sellaiseksi haluavia. RoihuAkatemia kehittää uusia tapoja vapaaehtoistyössä hankitun osaamisen yhdistämiseen opintoihin ja työelämään. Epävirallisen ja arkioppimisen tunnistamisen ja tunnustamisen ei tarvitse olla vaikeaa.

​Roihu-leiriprojektin aikana sekä tekijöille että osallistujille syntyvä osaaminen tehdään näkyväksi, jotta jokainen huomaa oman osaamisen lisääntymisen. Tärkeää on myös pystyä osoittamaan partiossa kertynyt kokemus ja taidot ulkopuolisille. Moni hyödyntääkin leiripestiään esimerkiksi osana opintojaan.

Osaamismerkit näyttävät osaamisen

Jokainen Roihu-leirillä pestissä työskentelevä voi hakea sähköisen osaamismerkin, joka korvaa perinteisen paperisen työtodistuksen. Osaamismerkki toimii kuten virtuaalinen hihamerkki ja sen voi liittää esimerkiksi työhakemukseen, Facebook-profiiliin ja LinkedIniin kuvaamaan muille omaa osaamista. Osaamismerkki on loistava tapa esimerkiksi ensimmäistä kesätyöpaikkaansa hakevalle, haasteellisempia työtehtäviä etsivälle tai työttömälle aktiivisuuden osoittamiseen sekä uusien tehtävien hakemiseen.

Leiripesti osana opintoja

Leiripesti on arvokas myös monenlaisia opintoja varten. Opiskelijoilla on mahdollisuus Roihun aikaisilla opinnoilla esimerkiksi nopeuttaa valmistumistaan, suorittaa opintoja jopa ennen opintojen alkamista tai hankkia sellaista osaamista, mitä ei oppilaitos pysty tarjoamaan. Roihu-projektin aikana tullaan tekemään lukuisia opintosuorituksia, näyttöjä, tutkintotilaisuuksia, kursseja, opinnäytetöitä, harjoitteluja ja jopa väitöskirjoja. Roihulla jokainen pesti tuottaa monenlaista arvostettua osaamista.

Partiossa omasta osaamisesta kertominen nähdään uutena kansalaistaitona. RoihuAkatemia järjestää leirillä myös erilaisia työpajoja osaamisen sanoittamiseksi työelämänkin ymmärtämälle kielelle.

roihu-logo.jpg

Teksti: Tarja Nieminen, RoihuAkatemian rehtori

Kuva: Juho Vainio 

Mitä opin partiossa? Katso RoihuAkatemian video

 

 

Hämeenlinnan Evon metsiin rakentuu ensi kesänä kaikkien aikojen suurin partioleiri, 17 000 partiolaisen Roihu. Kaksi vuotta valmistelua leiriä tekee jo nyt yli 800 vapaaehtoisen partiolaisen joukko. Ensimmäistä kertaa leiriä varten on perustettu myös oma akatemia, jonka tavoitteena on tehdä leirintekijöiden osaamisesta näkyvää.

Roihu on Suomen Partiolaisten yhteinen elämys, joka huipentuu kesällä 2016 suurleiriin. Roihu on enemmän kuin jättimäinen kesäleiri. Se on kokemus, jonka kaikki osallistujat ikään katsomatta tekevät yhdessä. Roihu on jotain aivan uutta ja erilaista! Leiri järjestetään 20.–28.7.2016. Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista 3000 on ulkomailta.

Seuraa Roihun tapahtumia sosiaalisen median kanavissa Roihun blogissaTwitterissä, Facebookissa ja Instagramissa @roihu2016 #roihu2016 #mäoonliekeissä - roihu2016.fi   

Lue myös:

Evon metsiin nousee 17 000 partiolaisen kaupunki vapaaehtoisvoimin

UPM ja Suomen Partiolaiset aloittavat yhteistyön - suunnitelmissa mobiilipeli metsästä ja sen eri näkökulmista lapsille ja nuorille

Osallistu testaamaan uutta metsäistä mobiilipeliä yhdessä nuorten kanssa