UPM:n Joroisten taimitarha

UPM:n Joroisten taimitarhalta lähtee 20 miljoonaa tainta suomalaismetsiin

Metsänviljelykausi on alkanut. ​Joroisten taimitarha on valmiina lähettämään lähes 20 miljoonaa puuntainta istutettavaksi suomalaismetsiin. Taimituotanto laajenee edelleen uuden 2000 m2:n suuruisen kasvihuoneen myötä. 

​Vuonna 1980 perustettu Joroisten taimitarha on ainoa metsäteollisuuden omistama taimitarha Suomessa. Taimitarhalta toimitetaan taimia ja siemeniä sekä UPM:n omiin että yksityisten metsänomistaja-asiakkaiden metsiin. Päätuote on kuusi, minkä lisäksi tarhalla kasvatetaan myös mäntyä ja rauduskoivua.

UPM käyttää niin taimitarhalla kuin metsänviljelyssä kotimaista alkuperää olevia siemeniä ja taimia. Taimien kasvatuksen lisäksi laadukkaita siemeniä tarvitaan runsaasti myös metsäkylvöön. UPM saa osan siemenistä omilta siemenviljelmiltä, ja osa ostetaan toisilta siementuottajilta. Siemeniä kerätään myös laadukkaimmista omista metsiköistä.

- Taimituotannossa on teollisen tuotannon elementit, mutta kuitenkin käsityön maku koska kyse elävän materiaalin tuottamisesta. Taimitarha on tärkeä osa kokonaisuudessa, jossa puusta, uusiutuvasta raaka-aineesta, jalostetaan korkealuokkaisia tuotteita maailmanmarkkinoille. Taimitarha jos mikä on UPM:n biofore-ajattelun ytimessä, sillä me olemme osaltamme varmistamassa onnistuneen metsänuudistamisen ja hyvälaatuisen puun kasvun suomalaismetsissä, sanoo taimitarhapäällikkö Anne Immonen.  

Kuuntele taimitarhapäällikkö Anne Immosen haastattelu, YLE Etelä-Savo.

Taimia istutetaan käsin tai koneellisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun saakka. Laatutaimien käyttö, huolellinen taimihuolto sekä huolella tehty maanmuokkaus ja istutus takaavat tuottavan taimikon syntymisen. UPM metsäasiakasvastaavaltasi saat parhaat neuvot metsänuudistamiseen ja tilaat taimet tulevien vuosien istutuksiin. Ota yhteyttä.