hakkuualalla vierailu turvallisesti

Hakkuutyömaalle turvallisesti huomioasu päällä

​Korjuuyrittäjämme ja -kuljettajamme ovat tehneet vuoden 2014 aikana enenevässä määrin vaaratilanneilmoituksia ja turvallisuushavaintoja. Yksi huomio useissa kirjauksissa on, että korjuutyömailla vierailevilla metsänomistajilla on valitettavasti vain harvoin yllään huomioliivi. Valitettavan usein myös soitto kuljettajalle on jäänyt tekemättä, vaikka lähestytäänkin motoa tai ajokonetta.

Korjuukoneen kuljettajilla on syystä aihetta huoleen. Maastonvärinen asu ei erotu metsässä ja moton ja ajokoneen kuljettaja katsoo ulos lasin läpi työhönsä keskittyneenä.

Soitto leimikon reunassa olevassa kyltissä ilmoitettuun numeroon sekä huomioliivin päälle pukeminen varmistavat turvallisen vierailun hakkuutyömaalla.

Metsäasiakasvastaavamme antaa UPM:n huomioliivin muistutukseksi turvaohjeistamme kaupanteon yhteydessä. Jos huomioliivi on unohtunut antaa tai metsänomistajan mukana työmaalle on menossa useampi henkilö, soitto metsäasiakasvastaavallemme riittää ja hän järjestää asianmukaiset huomioasusteet vierailua varten. Olemme jakaneet huomioliivejä myös yrittäjillemme ja niitä voi pyytää korjuukoneiden kuljettajilta.

Turvallisuus on tärkeä kaikkina vuodenaikoina, mutta syyshämärässä metsässä näkyvyys on erityisen huono. Ilmoitus vierailusta ja huomioasu ilahduttavat korjuutyömaalla työskenteleviä ja vierailusi onnistuu, turvallisesti.