FSC®-sertifiointi on tapa kertoa vastuullisesta metsänhoidosta - tutustu uusiin videoihin

​FSC®-sertifiointi ja sen vaikutukset metsien hoitoon ja käyttöön keskusteluttavat. UPM Metsän Youtube-sivustolta www.youtube.com/upmmetsa julkaistuissa videoissa asiantuntijat käyvät läpi FSC:n eri näkökulmia

FSC-metsäsuunnitelma
Metsän kasvatus ja FSC
FSC-leimikon suunnittelu
Uudistushakkuu ja FSC
Suot ja FSC
Vesistöt ja FSC

FSC-logo-ja-logolisenssinumero.jpg”FSC on metsänomistajalle vapaaehtoista ja tietoinen valinta”, FSC Suomen pääsihteeri Anniina Kostilainen sanoo. ”Se on aktiivisen metsänomistajan valinta. FSC edellyttää myös, että metsänomistaja ymmärtää hyvin ja tiedostaa, mistä sertifioinnissa on kysymys ja haluaa lähetä siihen mukaan.”

Videot, joissa FSC:stä keskustelevat Anniina Kostilainen, UPM:n metsäasiantuntijat Mikko Pirilä ja Jari Peltonen sekä ympäristöasiantuntija Juha-Matti Valonen ovat yksi tapa perehtyä asiaan ennen syvällisempää keskustelua metsäasiakasvastaavamme kanssa. 

FSC on myös yksi syyskuun alussa ilmestyvän Metsän henki -lehtemme aiheista. Siinä metsänomistaja Eija Heikkilä ja UPM:n avainasiakaspäällikkö Eija Kuusisto kertovat FSC:stä. Jutussa Eija Heikkilä korostaa muun muassa, että moni metsänomistaja haluaa säilyttää tiettyjä kohteita metsässä. FSC-sertifiointi takaa sen, että tällaiselle kohteelle saadaan metsäsuunnitelmaan suojelumerkintä.

Metsäsertifiointi on tällä hetkellä vahva tapa osoittaa kansainvälisesti, että meillä Suomessa kasvanut puu on vastuullisesti tuotettua. Tarjoamme metsänomistajille mahdollisuutta liittyä UPM:n FSC®- (FSC-C109750) tai/ja PEFCTM-ryhmäsertifikaatteihin. Tällä hetkellä UPM:n FSC-sertifiointiryhmässä on noin 200 000 hehtaaria yksityismetsiä. UPM:n metsistä noin 480 000 hehtaaria on sertifioitu.

Videot löytyvät osoitteesta www.youtube.com/upmmetsa

Tutustu myös Metsän henki lehden numerossa 2/2016 julkaistuun juttuun "FSC®-leimikko vaatii tarkkaa silmää maastossa". 

Kysy lisää metsäasiakasvastaavaltamme