Evon metsiin nousee kesällä 17 000 partiolaisen kaupunki vapaaehtoisvoimin

​Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi heinäkuussa tyhjästä lähes 17 000 ihmisen kaupunki. Vapaaehtoisvoimin toteutettavalle Suomen Partiolaisten suurleirille Roihulle osallistuu leiriläisiä yli 45 eri maasta.
Roihu on Suomen kaikkien aikojen suurin ja kansainvälisin suurleiri. Leirille on tulossa 2800 ulkomaalaista osallistujaa yhteensä 45 maasta. Leiri on kaikille avoin ja myös partioon kuulumattomat ovat tervetulleita. Osallistujia partion ulkopuolelta on jo 1 700.
 
Leirin ohjelma koostuu erilaisista ohjelmalaaksoista. Roihun metsäteemaisen laakson ohjelmaa tullaan toteuttamaan yhteistyössä UPM:n kanssa. Tavoitteena on saada lapset ja nuoret kiinnostumaan metsän eri lajeista sekä siitä, mitä kaikkea puusta voi tehdä. Ohjelman tueksi kehitetään parhaillaan yhteistyössä mobiilipeliä. 
 
Vapaaehtoisten voimannäyte
 
Kansainvälinen leiri suunnitellaan, rakennetaan, koetaan ja puretaan lähes 2 000 vapaaehtoisen voimin. Kaikessa leirin suunnittelussa otetaan huomioon myös ympäristönäkökulmat, jotta leiri kuormittaisi aluetta mahdollisimman vähän.
 
Roihu tarjoaa nuorille ja aikuisille monipuolisesti erilaisia työtehtäviä eli pestejä, joita riittää leirin vesijohtojärjestelmän ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisesta ravintoloiden ja oman sairaalan pyörittämiseen asti.
 
Eripituisia leiripestejä on tarjolla kaikille leiriläisille 15-vuotiaasta ylöspäin. Tällä hetkellä mukana on jo yli 750 vapaaehtoista, joista osa on ollut mukana projektissa jo kahden vuoden ajan.
 
Tällä kertaa vapaaehtoisilla on mahdollisuus yhdistää pestinsä myös opiskeluun.
 
Konkreettisimmillaan tämä tarkoittaa esimerkiksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamista tai opinnäytetyön tekemistä osana omaa Roihu-pestiä.
 
Roihun liekehtimistä voi seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja Facebook-sivuilla,Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016. Myös Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan.

 

Kirjoittaja: Elina Kamppari
Suomen Partiolaisten viestintä
 
Kirjoitus on osa kuukausittain ilmestyvää juttusarjaa, jonka UPM tuottaa yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa.Tule mukaan testaamaan uutta metsäistä mobiilipeliä »