Aki Parviainen UPM Silvesta

Aki Parviainen vaihtoi keihäänheiton metsätöihin

​Tuupovaaralainen entinen keihäänheiton ammattilainen ja Suomen ennätystä edelleen hallussaan pitävä Aki Parviainen työskentelee UPM:n metsätyöpalveluita tarjoavan tytäryhtiön UPM Silvestan franchiseyrittäjänä nyt ensimmäistä kevättä.
​Aiemmin Parviainen ehti toimia UPM Silvestan sopimusyrittäjänä kaksi vuotta. UPM Silvestan franchiseketjun yrittäjänä hän voi keskittyä oman työnsä tekemiseen, kun taustalla on valmis ja ammattimainen konsepti. Lue lisää UPM Silvestan toiminnasta. 

Parviainen nauttii työn vapaudesta ja työpäivien erilaisuudesta. Oman tekemisen saa itse suunnitella ja työn parissa pääsee liikkumaan luonnossa.
- Olen tehnyt metsätöitä pienestä pitäen. Keihäsuran jälkeen suoritin kaksivuotisen metsuri- ja metsäpalvelujen tuottaja -koulutuksen ja sen jälkeen olen toiminut yrittäjänä metsäalalla, Parviainen kertoo.

- Metsätyöt ovat vähän kuin aarteen etsintää. Jännitys siitä, minkälainen maasto on seuraavaksi vastassa, on kiehtovaa, Parviainen kertoo hymyillen ja hörppii tauolla pakurikääpäteetä termospullostaan.
Tärkeää on myös oman työn jäljen näkeminen. Metsä on miehelle intohimo ja paljon enemmän kuin pelkkää tukkia ja kuitupuuta, kuten hän itse vitsailee. Metsässä touhuaminen on erinomaista hyötyliikuntaa entiselle ammattiurheilijalle.

UPM Silvestan metsurit ja yrittäjät tarjoavat korkealaatuisia metsänhoitopalveluja asiakkaille esimerkiksi raivaukseen, taimikonhoitoon ja vaativien pihapuiden kaatoihin. Metsänomistajat tilaavat metsätyöpalvelut suoraan omalta metsäasiakasvastaavaltaan. Klikkaa yhteystietohakuun.   

Tule tapaamaan Aki Parviaista ja muita metsäasiantuntijoita Silva2013 metsänäyttelyn UPM:n messuosastolle. Joensuussa 7.-8.6. järjestettävä metsänäyttely tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä kaikille metsästä kiinnostuneille. Metsätapahtumat-sivulla kerromme lisää Silva messusta.  

Lue lisää Aki Parviaisesta tuoreesta Metsän henki –lehdestä.