Päätoimittajan mietteitä

Olen saanut olla tekemässä Metsän henki –lehteä teille metsänomistajille jo yli kolmen vuoden ajan. Asiakaslehden olemassaoloa ei kukaan ole asettanut kyseenalaiseksi, vaikka näiden kolmen vuoden aikana olemme kehittäneet huimasti myös sähköisiä kanaviamme, ennen kaikkea metsänomistajille suunnattua UPM Metsämaailma –verkkopalveluamme.

Kaikkia kanavia tarvitaan. Netti sopii loistavasti nopeaan ajantasaisen tiedon hakuun, kun taas lehteen syvennytään rauhassa kahvikupin ääressä. Nykyajan monikanavaisessa maailmassa lehti on melkeinpä luksustuote: se näyttää ja tuntuu hyvältä, ja se tarjoaa elämyksellisiä juttuja ja kuvia. Lehdessä toimivat hyvin esimerkiksi syventävät lukujutut ja haastattelut.

Sanomalehtiä tehdään kiihkeässä päivittäisrytmissä, kun taas asiakaslehden teko alkaa jo hyvissä ajoin ennen seuraavan numeron ilmestymistä. Aiheita ja niiden käsittelytapoja mietitään lehden toimitusneuvostossa, johon kuuluu UPM Metsän asiantuntijoita ja lehdentekokumppanimme Zeeland/Maggien edustajia.

Metsänomistajakunta on hyvin kirjavaa, joten pyrimme siihen, että jokaisessa Metsän hengen numerossa olisi jokaiselle jotakin. Yritämme myös tehdä jutuista niin hyviä ja kiinnostavia, että niitä lukisivat nekin, joita itse aihe ei ensisilmäyksellä puhuttele. Palautteen perusteella lehti on itse asiassa varsin luettu – moni lukee sen kannesta kanteen, ja kierrättää sen tuttavilleen. Tämä on tietysti lehdentekijän näkökulmasta hienoa, mutta myös haastavaa, sillä monet metsänomistajat ovat varsin syvällisesti perillä metsäasioista, ja huomaisivat heti, jos lehdessä olisi virheitä.

Metsän henki –lehden vakioaiheita ovat UPM:n puukauppa- ja metsäpalvelut metsänhoitotöistä laki- ja asiantuntijapalveluihin, metsänomistajahaastattelut, UPM-kokonaisuuden taustoittaminen ja metsäalan asioista kertominen yleisemminkin. Olemme viime aikoina useammassakin jutussa tuoneet esiin lähipuu-näkökulmaa, eli avanneet sitä, minne suomalaismetsänomistajien metsistä hankittu puu konkreettisesti päätyy.

Te metsänomistajat olette tärkeä linkki ketjussa, jossa suomalaisesta uusiutuvasta raaka-aineesta, puusta, valmistetaan tuotteita maailmanmarkkinoille, ja samalla luodaan hyvinvointia Suomen maakuntiin. Jatketaan siis hyvässä yhteistyössä metsien hyödyntämistä ja hyvää hoitoa, ja muistetaan myös nauttia metsästä ihan virkistysmielessä.

Uusimman Metsän henki –lehden pääset lukemaan täältä. Antoisia lukuhetkiä!

Nilla Hietamäki
Päätoimittaja
Metsän henki -lehti

1 kommenttia

Ann Jokinen kirjoitti
18.12.2013 11:32
Hyvin koottu ja asiakasystävällinen lehti!
Lisää kommentti
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista
*
Vahvista kirjoittamalla kuvassa oleva teksti.

Lisää kommentti
Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.
Lue kommentointiohjeet