Kevät metsässä
Kevät on parasta aikaa kävellä metsässä ja tarkistaa samalla metsän kunto. Nyt lumien sulettua kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin taimikoihin. Miten pienet taimet ovat selvinneet talvesta? Mieti, onko kenties täydennysistutustarvetta. Tarkista myös isommat taimikot. Olisiko taimikonhoito ajankohtaista niille jo tänä kesänä? Huhtikuussa taimikko saattaa näyttää vielä siltä, ettei sille tarvitse tehdä mitään, mutta jos kuvittelet mielessäsi lehtipuihin lehdet, saat käsityksen siitä, miltä taimikko näyttää kesällä.

Myös hakkuu- ja lannoitustarpeet on hyvä kartoittaa nyt. Harvennukset kannattaa tehdä ajoissa, ja uudistuskypsässä metsässä kannattaa katsoa, missä kunnossa puut ovat ja olisiko aika tehdä uudistushakkuu. Lannoitus sopii hyvin kasvatusmetsiin, sillä se vauhdittaa metsän kasvua ja järeytymistä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun suunnittelet metsänhoitotyöt ja hakkuut hyvissä ajoin tulevalle kesälle ja loppuvuodelle etukäteen ja käyt ne läpi oman metsäasiakasvastaavasi kanssa, voit huoletta seurata metsän kasvua. Vuosisuunnitelma on järkevää tehdä jo senkin takia, että pysyt kartalla siitä, mitä milläkin kuviolla täytyy tänä vuonna tehdä.Käy läpi kuvioittain ainakin seuraavat asiat:

1. taimikonhoidot
2. harvennushakkuut
3. uudistushakkuut
4. lannoitustarpeet​

Kevät ja kesä ovat vilkkainta metsänhoidon aikaa. Nyt huhtikuussa raivaussahat ovat olleet käynnissä taimikoissa jo vähän aikaa, ja kaivinkoneet muokkaavat hakkuuaukkoja. Kun päästään toukokuuhun ja maa lämpenee, päästään istutus- ja kylvöpuuhiin.

Muistathan istuttaa taimia ainoastaan hyvin muokattuun maahan ja riittävän syvälle. Huolehdi myös siitä, että taimien paakut ovat märkiä.

Kevät on nopeasti ohi, joten nyt on aika nauttia keväisestä metsästä. Hyvin hoidetussa metsässä on ilo liikkua!

Ota yhteyttä omaan metsäasiakasvastaavaasi joko asuinpaikkakunnaltasi tai metsäsi sijaintipaikasta. Klikkaa yhteystietohakuun.

 
0 kommenttia

Ei lähetettyjä kommentteja
Lisää kommentti
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista
*
Vahvista kirjoittamalla kuvassa oleva teksti.

Lisää kommentti
Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.
Lue kommentointiohjeet

Blogaaja

Krista Taimioja, UPM, Metsäasiakasvastaava
bloggerimage
Metsäpalveluita myyvä Krista toimii Jyväskylässä metsäasiakasvastaavana. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat lisäksi puun osto.

Tutustu muihin blogaajiimme.

Kaikki blogit blogiarkistossa.
Tilaa RSS-syöte