Varmaa tuottoa kumppanuudesta

 

Uusimme metsäpalvelusopimuksemme ja sen sopimusedut vuoden vaihteessa. Uusitun sopimuksen nimi on UPM Metsä Kumppanuussopimus. Nimensä mukaisesti  uusi sopimus tähtää kumppanuuteen – syvän ja kestävän asiakassuhteen rakentamiseen UPM Metsän ja metsänomistajan välille. Miksi metsänomistajan kannattaisi solmia Kumppanuussopimus UPM Metsän kanssa?

Paremmat edut on yksi hyvä syy ryhtyä UPM:n kumppanuusasiakkaaksi. Oleellisia sopimusetuja  sopimuksessa ovat  menekkitakuu, hintatakuu sekä korotettu palvelubonus, joka merkitsee tuntuvia alennuksia metsänhoito- ja asiantuntijapalveluista.

Kumppanuusasiakkaamme voivat halutessaan liittyä UPM:n PEFC –ryhmäsertifioinnin piiriin. Heillä on myös vapaus valita oma henkilökohtainen luottohenkilö, metsäasiakasvastaava, toivomaltaan paikkakunnalta. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asuva metsänomistaja voi halutessaan asioida pääkaupunkiseudun metsäpalvelutoimistollamme tai sillä paikkakunnalla, jolla hänen metsätilansa sijaitsevat.

Kumppanuusasiakkaallemme haluamme tarjota kokonaisvaltaista, hänen tarpeidensa mukaista palvelua ja varmaa tuottoa metsäomaisuudesta pitkälle tulevaisuuteen. Palvelumme perusta on ajantasainen, järjestelmäämme tallennettu metsäsuunnitelma tai metsävaratieto, joka mahdollistaa metsien käytön ja hoidon suunnittelun yhdessä niin, että metsäomaisuus säilyy elinvoimaisena ja kannattavana.

Metsäsuunnitelma on metsän huolto- ja käsikirja. Se on tehty metsänomistajan toiveiden mukaisesti ja se kertoo, mitä metsässä kannattaisi tehdä vuosittain seuraavan kymmen vuoden aikana. Metsäsuunnitelman pohjalta metsäasiakasvastaavamme pystyy tekemään metsänomistajalle vuosittaiset toimenpide-ehdotukset, jotka hän voi hyväksyä joko sellaisenaan tai hänen toiveidensa mukaisesti muokattuna. Pidämme myös kumppanuusasiakkaan suunnitelman tiedot jatkuvasti ajan tasalla veloituksetta ja asiakas voi tarkastella omien tilojensa suunnitelmia ja tietoja sähköisestä palvelustamme milloin tahansa. Sitä kautta hän voi myös välittää omia toiveitaan ja huomioitaan omalle metsäasiakasvastaavalleen. 

Uusien UPM Metsä Kumppanuussopimusten teko on alkanut rivakasti

Metsäasiakasvastaavamme ovat aloittaneet keskustelut sopimuksesta omien asiakkaidensa kanssa tammikuun aikana. Soitin eri paikkakunnille ja kysyin, millaista palautetta asiakkaamme ovat antaneet uusitusta sopimuksesta.  Pääkaupunkiseudulla UPM Metsä Kumppanuussopimus on saanut hyvän vastaanoton kehityspäällikkö Markus Männistön mukaan: ”Tuplabonus on otettu positiivisesti vastaan. Keskustelua on syntynyt eniten PEFC-ryhmäsertioifinnista.”

Pohjanmaalla UPM Metsä Kumppanuussopimusten tekeminen on käynnistynyt positiivisesti ”Mielestäni Kumppanuussopimus on kruunu asiakassuhteelle. Tätä viestiä pyrimme viemään metsänomistajille”, kertoo metsäasiakaspäällikkö Pekka Björkbacka.

Hämeenlinnan alueen metsäasiakaspäällikkö Samuli Hujon mukaan uusitun sopimuksen edut ovat metsänomistajan kannalta ehdottomasti hyvä juttu. Hänen alueellaan sopimuksia lähdettiin tekemään heti tammikuun alussa: ”Tarjoamme bonusta nyt entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Metsäsuunnitelman merkitystä olemme myös avanneet asiakaskohtaamisissa”, Samuli kuvaa tilannetta.

Mikkelin seudulla UPM Metsä Kumppanuussopimuksia on tehty jo paljon. Metsäasiakaspäällikkö Jouni Kohonen kertoo, että metsäsuunnitelman merkitys on keskusteluttanut. Jounin mukaan metsäsuunnitelman luovuttaminen saattaa olla joillekin metsänomistajille herkkä paikka: ”Toisaalta, jos nyt solmii UPM Metsä Kumppanuussopimuksen ja tekee puukaupan, metsäsuunnitelman saa kauttamme todella edullisesti ja suunnitelma maksaa itsensä takaisin melko nopeasti.”

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy UPM Metsä Kumppanuussopimuksesta paikalliselta metsäasiakasvastaavaltamme. Yhteystiedot löydät helposti yhteystietohaustamme tai soittamalla numeroon 020 416 121


Paula Savonen
Päällikkö, markkinointi ja asiakkuudet, UPM Metsä

2 kommenttia

Tapio kirjoitti
12.02.2015 09:00
Sopimuksesta tulee väistämättä mielikuva, että UPM ei halua enää jatkaa yhteistyötä pienten metsätilojen omistajien kanssa. Kilpailijalle ovat tervetulleita kaikki vähintäin 3 metsähehtaaria omistavat ihmiset.
Paula kirjoitti
17.02.2015 08:14
Hei Tapio! UPM Metsä Kumppanuussopimuksen tavoitteena on pitkäaikainen molempia osapuolia hyödyttävä säännöllinen yhteistyö. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että emme tekisi puukauppaa myös muiden metsänomistajien kanssa. Sopivassa paikassa kasvava hyvälaatuinen puu kiinnostaa meitä myös tulevaisuudessa samalla tavalla kuin tähänkin saakka. Pienen metsätilan puunmyyntimahdollisuudet ovat kuitenkin rajalliset, jolloin kirjallisesta sitoutumisesta pitkäaikaiseen kumppanuuteen ei ole sen omistajalle hyötyä.
Lisää kommentti
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista
*
Vahvista kirjoittamalla kuvassa oleva teksti.

Lisää kommentti
Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.
Lue kommentointiohjeet

Blogaaja

Paula Savonen, UPM, Markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö
bloggerimage
Paulalla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista markkinoinnin ja viestinnän tehtävistä. UPM:llä hän on työskennellyt mm. talous- ja ympäristöviestinnän parissa. Metsän markkinointia ja asiakashallintaa Paula siirtyi vetämään keväällä 2014.

Tutustu muihin blogaajiimme.

Kaikki blogit blogiarkistossa.
Tilaa RSS-syöte